Restoran Danubius

0
5/5 - (9 votes)

Šetnje po Zemunu, gde su još vidljive stare čaršije iz kojih je izraslo staro jezgro Zemuna i gde se nalaze prelepe ambijentalne celine, ali i po Zemunskom keju pored koga teče prelepa reka Dunav predstavljaju doživljaj koji uvek bude lepe uspomene. Po mnogima je kej mesto gde se nalaze najlepši i najbolji restorani u Beogradu pa je jedan od najprikladnijih načina da se ovako prijatan izlazak završi jeste poseta nekom od njih.

Kada su restorani na Zemunskom keju u pitanju, Danubius je mesto koje retko ko zaobiđe na ovom potezu. Prelepa prostrana bašta koja se nalazi u senci ogromnih krošnji koje prave hlad i po najvećim vrućinama na obali Dunava u kojoj posetioci uživaju kao retko gde u gradu. Iznad vas su i veliki suncobrani koji čine da se tokom većeg dela godine osećate prijatno tokom posete restoranu. Preko puta bašte i kaldrmisane ulice nalazi se unutrašnja sala restorana. Čijim enterijerom dominiraju kamen i drvo. Pažnju još sa vrata privlači pažnju veliki kameni šank i drvene police pune vrhunskih vina, a karirani stolnjaci odaju domaćinsku atmosferu koja ovde vlada. Na jelovniku možete naći odličan izbor jela od predjela sa pršutom, kačkavaljem, domaćim sirevima, preko ukusnih čorbi do jela koje se tope u ustima kao što je teletina ispod sača, kobasice, šnicle, bifteci, medaljoni, pekarski krompir do velikog izbora sveže rečne ribe, ali i morske ribe i morskih plodova. Tu je i široka lepeza neizbežnih jela sa roštilja gde se možete odlučiti za dimljena svinjska rebra, kobasice od divljači, vešalice, ćevape i pljeskavice na kajmaku. Ukusne paste, raznobojne sezonske salate i fantastično dizajnirani dezerti će dodatno dati svežinu specijalitetima na vašem stolu tako da ćete se zaista prepustiti uživanju. Tu je i veliki izbor pića od sokova, voda, toplih napitaka preko kvalitetnih piva i vina do žestokih pića.

A da bi se veče završilo u velikom stilu, na ovom mestu gde je zabava u Beogradu uobičajena, doprineće muzika uživo u čijim notama se obično može uživati petkom i subotom oko 20 časova. I dok sa stihovima “Dunave, plavi Dunave kraj tebe mi srce ostade” na usnama se budete vraćali shvatićete da ćete vrlo brzo poželeti da se vratite.

Više o ovom lepom restoranu možete videti na zvaničnom sajtu, Instagram i Facebook stranama restorana Danubius.