Marina Oasa

0
Oceni članak

Lepi dani koji su česti u našem gradu se mogu iskoristiti na više interesantnih načina. Neki izletnici vole vožnju automobilom i razledanje prirodnih lepota, koja uključuju lepa beogradska izletišta. Drugi, kao biciklisti vole da aktivan odmor, a neki se odluče, da pošto isplove iz neke beogradske marine, za krstarenje Dunavom i Savom i nautički turizam u Beogradu koji se sve više razvija. Bez obzira na koji od načina prevoza se odlučite, ako vam krajnje odredište bude Grocka, možete se sresti na istom mestu.

Ovde je pre par godina nikao velelepni kompleks, koji je doprineo da marine u Beogradu imaju od nedavno vrlo atraktivnog predstavnika na obali Dunava. Pa ukoliko ipak dolazite svojim čamcem, gliserom ili brodom, ovde vas čeka betonska obala i rampa za izvlačenje plovila. Nautički klub Marina Oasa se prihvata i servisa, ali i organizaciju zimovnika. Kada kročite na tlo, videćete da se ovde nudi mnogo više. Tu se prvenstveno ističe prelepa terasa na kojoj možete uživati u pogledu na reku, ali i u brojnim specijalitetima domaće i internacionalne kuhinje koji čine da restorani Beograda budu ponosni što u svojim redovima i ponudi imaju ovako divan objekat. Unutrašnji deo ima mesta za oko 50 gostiju, dok je terasa daleko prostranija i može da primi do 150 gostiju, što je dovoljno prostora i za organizovanje raznim porodičnih ili poslovnih proslava. Ako volite da sem užitka u ukusnoj hrani i piću, slobodno vreme provedete rekreirajući se, videćete da je ovde sport u Beogradu jako prisutan. Ispod terase, na prostoru ka Dunavu, postoji više četiri teniska terena, koji se mogu koristiti I za mali fudbal, rukomet, košarka i odbojka. Oko terena postoji atletska staza koja je na raspolaganju rekreativcima i sportistima koji vole trčenje. Za porodice sa decom je obezbeđen mini park sa igralištem za decu gde će se najmlađi lepo igrati i uživati u ovom čarobnom mestu. Pod pretpostavkom da više volite mir i tišinu, možda će vas iznenaditi činjenica da je u okviru kompleksa Oasa razvijen i ribolov Beograda, pa posetiocima rado organizuju mini izlete i pecanje  smuđa, šarana, kečige, tolstolbika, soma, amura i druge rečne ribe. A onda kada počne smiraj dana postoji verovatnoća da ćete poželeti da prenoćite u blizini i potražite odgovarajući smeštaj u Beogradu. Vlasnici i projektanti Oase kao da sun a sve mislili, pa vam na raspolaganje stavljaju 8 hotelskih soba i 12 bungalova koji sadrže udobne postelje, grejanje, TV, telefon uz mogući doručak, polupansion ili pun pansion za jedan ili više dana. Za pojedinosti i kontakt informacije, posetite zvaničan sajt, a objave možete pratiti na Facebook stranici Marine Oasa.

A buđenje uz reku i cvrkut ptica, praćen obilnim doručkom vam može dati novu snagu i ideje. Pa ukoliko vam kojim slučajem sve ovo nije dovoljno, postoji mogućnost da plovidbu ili vožnju nastavite nizvodno i pogledate predivne tvrđave Ram i Golubac, obiđete Viminacijum i Srebrno jezero.