Konoba kod Goce i Renata

0

Kada vam se javi želja da obradujete porodicu i prijatelje jednim lepim mestom za izlazak, setite se da se mnogi interesantni beogradski restorani nalaze na neočekivanim mestima. Upravo ovakva mesta u koja su vlasnici utkali dušu daju pravi osećaj koji želimo da osetimo kada odlučimo da se lepo provedemo u omiljenom društvu. I zato kad se pomenu najbolji restorani u Beogradu vrlo često nam preporuče nadaleko čuvenu Konobu kod Goce i Renata.

Iako do restorana možete doći i sa reke sopstvenim čamcem, većina gostiju ipak dolazi automobilom. Ovo divno mesto se nalazi odmah kada, iz pravca centra grada, pređete Dunav Pančevačkim mostom, produžite ka Pančevu i skrenete desno na prvom isključenju, pa krenete ka reci. Malo pre konobe ćete videti da ovde parking u Beogradu nije problem, pa ćete lako naći mesto za automobil, čak i u vreme najvećih gužvi. Već na samom reprezentativnom ulazu koji je zidan od kamena ćete primetiti prepoznatljiv stil domova starih alasa koji je izabran za opremanje i dekoraciju ovog lepog restorana. Kroz uredno pokošene travnate površine na kojima se nalaze raspoređena stabla koja prave hladovinu i čine lepšim ambijent, vodi vas kamena staza do drvenih stolova koji su raspoređeni po dvorištu. Okolo je raznobojno cveće, fenjeri, stari bunar, ribarske mreže i slični rustični detalji koji dočaravaju nekadašnji život na obali reke. A pravo je reka Dunav iznad koje se nalazi prelep velika natkrivena bašta sa koje se pruža pogled zbog koga vredi doći. Ovde se nalazi veliki šank, a diskretno okačeni kotlić ukazuje na to da kvalitetna riba dominira jelovnikom. I enterijer konobe je uređen po sličnom konceptu, gde se nalazi veći broj stolova koje greje stari kamin, a po zidovima se nalaze stare fotografije, a iznad vas razapete velike ribarske mreže, pa ovo mesto možete odabrati za odmor za dvoje ili lep vikend u Beogradu tokom cele godine, pošto je udaljen od gradske gužve i buke.

A kad dođete do jelovnika verovatno će vam zatrebati vreme da odaberete čime da vas posluže. Jela od najsvežije ribe u gradu dominiraju, pa su tu riblje čorbe, paštete, paprikaši i gulaši, preko soma, smuđa, šarana, kečige i pastrmke prženih na tanjirači ili roštilju. Tu su i specijaliteti kuće kao što su Konoba miks, špagete sa kozicama, ćuretina sa mlincima u sosu od gorgonzole, ćuretina sa mocarelom u tartufa sosu i mnogi drugi.  Ukoliko ipak preferirate uobičajeni restoranski meni i jela sa roštilja ovde imate i ćevape, vešalice, pljeskavice, veliki izbor salata i slatkiša. Veličina porcija je zavidna tako da je najbolje da se posavetujete sa osobljem kada naručujete. Karta pića je takođe bogata, pošto ima raznih vrstah kvalitetnih vina, ali i dobrog piva, žestokog pića i sokova.

Na kraju ćete, sasvim smo sigurni, izaći srećni i zadovoljni iz ovog divnog ambijenta, a pitanje je samo trenutka kada ćete se vratiti ponovo. Naglasili bi da je Konoba kod Goce i Renata jedan od najpopularnijih restorana u gradu, koji ugostiteljski turizam Beograda diže na viskoe grane, pa je najbolje rezervisati mesto unapred. Kontakt podatke, više informacija i fotografija možete pronaći na zvaničnom sajtu ili Facebook strani.