Konoba kod Goce i Renata

0
5/5 - (6 votes)

Konoba kod Goce i Renata

Kada vam se javi želja da obradujete porodicu i prijatelje jednim lepim mestom za izlazak, setite se da se mnogi interesantni beogradski restorani nalaze na neočekivanim mestima. Upravo ovakva mesta u koja su vlasnici utkali dušu daju pravi osećaj koji želimo da osetimo kada odlučimo da se lepo provedemo u omiljenom društvu. I zato kad se pomenu najbolji restorani u Beogradu vrlo često nam preporuče nadaleko čuvenu Konobu kod Goce i Renata.

Iako do restorana možete doći i sa reke sopstvenim čamcem, većina gostiju ipak dolazi automobilom. Ovo divno mesto se nalazi odmah kada, iz pravca centra grada, pređete Dunav Pančevačkim mostom, produžite ka Pančevu i skrenete desno na prvom isključenju, pa krenete ka reci. Malo pre konobe ćete videti da ovde parking u Beogradu nije problem, pa ćete lako naći mesto za automobil, čak i u vreme najvećih gužvi.

Već na samom reprezentativnom ulazu koji je zidan od kamena ćete primetiti prepoznatljiv stil domova starih alasa koji je izabran za opremanje i dekoraciju ovog lepog restorana. Kroz uredno pokošene travnate površine na kojima se nalaze raspoređena stabla koja prave hladovinu i čine lepšim ambijent, vodi vas kamena staza do drvenih stolova koji su raspoređeni po dvorištu. Okolo je raznobojno cveće, fenjeri, stari bunar, ribarske mreže i slični rustični detalji koji dočaravaju nekadašnji život na obali reke.

A pravo je reka Dunav iznad koje se nalazi prelep velika natkrivena bašta sa koje se pruža pogled zbog koga vredi doći. Ovde se nalazi veliki šank, a diskretno okačeni kotlić ukazuje na to da kvalitetna riba dominira jelovnikom. I enterijer konobe je uređen po sličnom konceptu, gde se nalazi veći broj stolova koje greje stari kamin, a po zidovima se nalaze stare fotografije, a iznad vas razapete velike ribarske mreže, pa ovo mesto možete odabrati za odmor za dvoje ili lep vikend u Beogradu tokom cele godine, pošto je udaljen od gradske gužve i buke.

A kad dođete do jelovnika verovatno će vam zatrebati vreme da odaberete čime da vas posluže. Jela od najsvežije ribe u gradu dominiraju, pa su tu riblje čorbe, paštete, paprikaši i gulaši, preko soma, smuđa, šarana, kečige i pastrmke prženih na tanjirači ili roštilju. Tu su i specijaliteti kuće kao što su Konoba miks, špagete sa kozicama, ćuretina sa mlincima u sosu od gorgonzole, ćuretina sa mocarelom u tartufa sosu i mnogi drugi. 

Ukoliko ipak preferirate uobičajeni restoranski meni i jela sa roštilja ovde imate i ćevape, vešalice, pljeskavice, veliki izbor salata i slatkiša. Veličina porcija je zavidna tako da je najbolje da se posavetujete sa osobljem kada naručujete. Karta pića je takođe bogata, pošto ima raznih vrstah kvalitetnih vina, ali i dobrog piva, žestokog pića i sokova.

Na kraju ćete, sasvim smo sigurni, izaći srećni i zadovoljni iz ovog divnog ambijenta, a pitanje je samo trenutka kada ćete se vratiti ponovo. Naglasili bi da je Konoba kod Goce i Renata jedan od najpopularnijih restorana u gradu, koji ugostiteljski turizam Beograda diže na viskoe grane, pa je najbolje rezervisati mesto unapred. Kontakt podatke, više informacija i fotografija možete pronaći na zvaničnom sajtu ili Facebook strani.

Šta posetiti u blizini…

Priroda u Beogradu - Reva

Bara Reva

Ovde se prostire jedan veliki šumski pojas površine oko 100 hektara pored koga se nalaze dve vodene površine gde u potpuno prirodnim uslovima živi veliki broj biljaka i životinja.

Arheološko nalazište Vinča je pored Dunava na teritoriji Grocke.

Reka Dunav

Ljubitelji reke mogu uvek naći mesto za piknik ili odmor za dvoje na ovoj reci jer Dunav stvarno obiluje mestima koja se mogu posetiti.

Ada Huja - ovde možete provesti prijatno vreme u kafićima pored Dunava

Ada Huja

Ada Huja je poluostrvo na desnoj obali reke Dunav. Nekad je bila rečno ostrvo, koje je vremenom spojeno sa obalom Dunava. Dužina uređenog dela uz Dunav je oko 1 kilometar.