Hipodrom

0
5/5 - (4 votes)

Beogradski hipodrom je najstariji sportski objekat na teritoriji grada, koji postoji još od vremena Kneza Mihajla Obrenovića. Iako se više puta selio na kraju je pronađena fantastična lokacija između jednih od najpopularnijih izletišta u gradu, odnosno Košutnjaka, Ade Ciganlije i Topčidera, tako da je ovo veliko područje ponos grada, jako značajno i za turizam u Srbiji i Beogradu. U pitanju je odlično mesto za izlet za ljubitelje, kako prirode, tako i životinja. Treba naglasiti da je osnovna funkcija hipodroma obezbeđenje trka konja što podrazumeva da se ovde nalazi štalski krug za stalni smeštaj konja, ali i za smeštaj kada su u toku sportska takmičenja. Postoje i četiri staze kao što je galopska i radna galopska, kasačka i radna kasačka.  Ako ste ljubitelj uzbuđenja koje  sportski događaji poput trka konja nude, ovde možete bez zadrške kladiti se, navijati, nervirati, radovati se, ali i samo uživati tribina koji se nalaze uz staze, pošto je poznato da je sem sporta, zabava u Beogradu na visokom mestu prioriteta hipodroma.

Ceo ovaj kompleks i svi objekti, sem staza, se nalaze u parkovskom okruženju tako da pored uživanja u konjima možete prošetati i uživati u travnatim površinama, šarenom cveću, ali i u hladovini listopadnog drveća. Ovde se nalazi i malo igralište za decu sa ljuljaškama, klackalicama, vrteškama i ostalim zanimljivostima koji decu čine radosnim. Ako poželite da budete malo bliže životinjama i to možete učiniti u ovom možda najlepšem delu hipodroma. Inače, Hipodrom aktivno podržava sport u Beogradu i njegov razvoj, pa se ovde možete baviti jahanjem rekreativno u školi jahanja, a nadležni su mislili i o osobama sa posebnim potrebama pa je izgrađen objekat za tarapeutsko jahanje.

Na velikoj zelenoj povšini, sa kojom hipodrom raspolaže, mogu se organizovati razne manifestacije kao sto su porodični dani, koncerti, modne revije, izložbe i slični događaji. Dodatno, na hipodromu se nalaze i poznati restorani Beograda tako da možete iskoristiti priliku i posetiti neki od njih i dodatno uživati u letnjim baštama i ponudi koju imaju. Više o ponosu našeg grada možete saznati na sajtu Beogradskog hipodroma.