Etno restoran Mirovica

0
5/5 - (8 votes)

Etno restoran Mirovica

Sve više ljudi je u potrazi za mirom i tišinom. Pružaju ih priroda, lepa izletišta u blizini Beograda, spomenici kulture i naše prave izvorne vrednosti. Vrednost svakodnevno raste objektima kao što su seoski konaci, tradicionalna domaćinstva, vinarije, salaši i stari porodični restorani Beograda. Ako ste u obilasku Grocke, gde su predivni pejzaži i popularna beogradska izletišta  preporučujemo posetu pravom porodičnom restoranu.

Etno restoran Mirovica je pravi primer kako se jedan san može pretvoriti u bajkovitu realnost. A zatim ponuditi je posetiocima koji su u stalnoj potrazi za restoranom koji neguje tradiciju. Odmah po dolasku dočekaće vas ljubazni domaćini i srdačno osoblje, kao i prava simfonija boja.

Ceo prostor obiluje raznobojnim cvećem i ukrasnim biljem. Ukusno su uklopljeni alati, oruđe i predmeti narodne radinosti koji su ofarbani u jarke boje. Tu su i fenjeri, kandelabri od kovanog  gvožđa, ambari, stari drveni objekti. Između njih krivuda kamena staza do stolova koji su na otvorenom ili natkriveni trščanim krovovima.

U ovakvom ambijentu koji je pravo mesto za odmor za vikend, a kojim  etno turizam u Beogradu može da se ponosi, serviraju se samo ukusni narodni specijaltiteti. U jelovniku se smenjuju njeguški stek, đavolja varoš, butkice u sosu od rena, piletina kaćatore. Zatim teleći kotlet, Wellington biftek, jaretina, jagnjetina i prasetina ispod sača, rebra u kajmaku, hajdučki kotlet. Tu su i neizbežni specijaliteti poput jela sa roštilja i uobičajena domaćih jela. Karta pića je bogata kao i jelovnik, pa ćete kada vas budu poslužiti verovatno neko vreme uživati u aranžmanu i izgledu jela i pića.

Kako bi porodice mogle u potpunosti da se prepuste uživanju, uključujući i najmalađe tu je za njih napravljeno mini igralište. Ovde se mogu organizovati i rođendani, proslave, venčanja, poslovni ručkovi. Zbog ovoga vlasnici pozivaju sve da im se bez usturčavanja obrate kako bi sve bilo organizovano na vrhunskom nivou. Etno restoran Mirovica predstavlja zaista prijatno osveženje u ugostiteljskoj ponudi grada koje vam najsrdačnije preporučujemo.

Više fotografija, informacija o restoranu, rezervacijama i ostalo možete dobiti na zvaničnom web sajtu, a objave možete pratiti na Instagram i Facebook stranicama etno restorana Mirovica.

Šta posetiti u blizini…

Arheoloski slojevi nalazista u Vinci

Arheološko nalazište Vinča

Arheološki lokalitet Vinča predstavlja ostatke neolitskog naselja praistorijskog čoveka. Vinčanska kultura prostirala se oko 4000. godine pre naše ere. Mnogi stručnjaci je smatraju prvim evropskim gradom.

Spomenici Beograda - Ritopek

Spomenik u Ritopeku

Spomenik i spomen kosturnica u Ritopeku izgrađen je 1946. godine, odmah posle II svetskog rata. Podignut je u čast boraca Crvene armije i Narodnooslobodilačke vojske koji su pali u borbama za oslobađanje Beograda.

Ribnjaci su okruženi divnom prirodom

Mali Dunav

Početna ideja je bila da ovde reka Dunav ima svoju mini kopiju, dužine 1,2 kilometara. Ona bi predstavljala tok reke od svog izvor u Švarcvaldu u Nemačkoj do Đerdapa. Uz mali Dunav bi se posetioci šetali i uživali u obilju prirode.