Etno restoran Mirovica

0

Sve više ljudi je u potrazi za mirom i tišinom koje pružaju priroda, lepa izletišta u blizini Beograda, spomenici kulture i naše prave izvorne vrednosti. Vrednost svakodnevno raste objektima kao što su seoski konaci, tradicionalna domaćinstva, vinarije, salaši i stari porodični restorani Beograda. Ako se nalazite u obilasku lepota Grocke, gde su predivni pejzaži i popularna beogradska izletišta  preporučićemo vam posetu pravom porodičnom restoranu.

Etno restoran Mirovica je pravi primer kako se jedan san može pretvoriti u bajkovitu realnost i ponuditi ga posetiocima koji su u stalnoj potrazi za restoranom koji neguje tradiciju. Odmah po dolasku dočekaće vas ljubazni domaćini i srdačno osoblje, kao i prava simfonija boja. Ceo prostor obiluje raznobojnim cvećem i ukrasnim biljem, kao i ukusno uklopljenim alatima, oruđem i predmetima narodne radinosti koji su ofarbani u jarke boje. Tu su i fenjeri, kandelabri od kovanog  gvožđa, ambari, stari drveni objekti između kojih krivuda kamena staza do stolova koji su na otvorenom ili natkriveni trščanim krovovima.

U ovakvom ambijentu koji je pravo mesto za odmor za vikend, a kojim  etno turizam u Beogradu može da se ponosi, serviraju se samo ukusni narodni specijaltiteti. U jelovniku se smenjuju njeguški stek, đavolja varoš, butkice u sosu od rena, piletina kaćatore, teleći kotlet, Wellington biftek, jaretina, jagnjetina i prasetina ispod sača, rebra u kajmaku, hajdučki kotlet. Tu su i neizbežni specijaliteti poput jela sa roštilja i uobičajena domaćih jela. Karta pića je bogata kao i jelovnik, pa ćete kada vas budu poslužiti verovatno neko vreme uživati u aranžmanu i izgledu jela i pića.

Kako bi porodice mogle u potpunosti da se prepuste uživanju, uključujući i najmalađe tu je za njih napravljeno mini igralište. Ovde se mogu organizovati i rođendani, proslave, venčanja, poslovni ručkovi, tako da vlasnici pozivaju sve da im se bez usturčavanja obrate kako bi sve bilo organizovano na vrhunskom nivou. Etno restoran Mirovica predstavlja zaista prijatno osveženje u ugostiteljskoj ponudi grada koje vam najsrdačnije preporučujemo.

Više fotografija, informacija o restoranu, rezervacijama i ostalo možete dobiti na zvaničnom web sajtu, a objave možete pratiti na Instagram i Facebook stranicama etno restorana Mirovica.