Etno kuća Zabran

0
5/5 - (7 votes)

Etno restoran Zabran

Lep provod u Obrenovcu može da podrazumeva obilazak atraktivnih izletišta oko Beograda, obilazak istorijskih spomenika, ali i uživanje u gastronomskoj ponudi koja je poznata nadaleko. Ukoliko se nađete u ovom kraju gde je priroda Beograda prelepa, a reka Sava mirno teče, potražite etno selo Zabranska bajka.

Ovaj etno restoran ne hvale bez razloga i nazivaju ga pravim rajem, ne samo zbog divne prirode koja ga okružuje već i zbog svog impresivnog ambijenta koji je prava reklama za ceo kraj, ali i etno turizam u Beogradu. Prijatan prostor, izgrađen od prirodnih materijala, opeke i drveta, se nalazi na dva nivoa, a  oplemenjen je mnogobrojnim predmetima iz prošlosti koji doprinose jednoj ugodnoj i opuštenoj atmosferi. Tu su rasprostrti ćilimi, na starim kredencima se nalaze dunje koje šire miris sela, a po zidovima gobleni naših baka.  Tu je i natkrivena terasa na otvorenom koja je nameštena u stilu Zabranske bajke.

Restoran je poznat po činjenici da namirnice doprema svakodnevno što je doprinelo tome da se o ukusnu hrane i vrhunskoj kuhinji dosta priča. Domaća kuhinja koja je na meniju ima veliki izbor jela sa roštilja, jagnjećeg, jarećeg, prasećeg i telećeg pečenja ispod sača. Tu su i kuvana, jela po porudžbini, sir, kajmak, pršuta, salate i slatkiši. Restoran ima ogroman izbor rakija iz sopstvene proizvodnje, ali i zaduvljujuću vinsku kartu, ozbiljan izbor piva, sokova ostalog pića. Dodatno, deca ovde igrice na računaru mogu zameniti igraonicom u prirodi u kojoj je ističe drveni brod sa toboganima, a tu su i penjalice, ljuljaške i mali stolovi za animaciju najmlađih. A onda kada ste pomislili da bolje ne može, u ambijentu u blizini reke, dok vas okružuje šuma i čuje cvrkut ptica, nastupaju tamburaši, koji će svojom muzikom razgaliti vasa srca, a zabava u Beogradu traje do dugo u noć. Na kraju ćete sigurno otići zadovoljni što ste proveli tako kvalitetno vreme sa porodicom, prijateljima ili poslovnim partnerima.

Restoran organizuje privatne, ali i poslovne proslave, nalazi se na putu ka izletištu Zabran, a više informacija, lokaciju i kontakt podatke možete pronaći na Facebook stranici restorana Zabranska bajka.