Destilerija Bogdanović

0
Oceni članak

Dok se traže izletišta oko Beograda za mini odmor i predah vrlo čest izbor su okolina lepih jezera u Beogradu kao što su Ada i Topčider, park šume u Beogradu poput lepih mesta kao što je Košutnjaka ili planina Avala. Područje oko ove lepe planine je prepuno iznenađenja, koje već sad potpomažu i turizam u Srbiji, pa se istraživanju ovog područja neće svesti samo na jednodenevni izlet, već će biti potrebno više vremena da se obiđu sve prirodne lepote, ali i zanimljivosti.

Jedna od interesantnijih oblasti koja počinju da se razvijaju u podavalskom kraju, ali i Srbiji su kvalitetni proizvodi sa seoskih domaćinstava, ali i proizvodnja vrhunskih vina i rakija, a u ovoj oblasti su i načinjeni prvi značajniji koraci kako bi se napravio pravi put vina koji bi obuhvatio i proizvođače kvalitetnih rakija. Pa je tako, ovde u podavalskom naselju Jajinci, još davne 1997. godine osnovana destilerija Bogdanović koaj se bavi proizvodnjom vrlo kvalitetnih domaćih rakija. Na porodičnom domaćinstvu se nalazi voćnjak, ali se dodatne količine kvalitetnog voća kupuju od domaćina iz centralne Srbije. Bogdanovići ponosno nastavljaju porodočnu tradiciju proizvodnje rakije,čuvajući domaći recept, istovremeno hrabro usvajaju i savremene procese i tehnologije kako bi svoj proizvod podigli na najviši nivo kvaliteta. Destilacija se vrši u bakarnim kazanima koji se lože na drva, dok se gotova rakija pušta da “odleži” u prohromskim buradima, ako je u pitanju dunja, kajsija, kruška ili rakija od grožđa. Šljivovica, koja predstavlja srpsko nacionalno piće, se pak čuva u drvenim buradima.

Na kraju ovog procesa nastaju vrhunske rakije izuzetnih kvaliteta koje su okićene brojnim medaljama na raznim takmičenjima. Za više informacija o proizvodima, kontakt podacima posetite web sajt destilerije Bogdanović.