Bazeni Tenesi

0
5/5 - (6 votes)

Bazeni i restoran Tenesi

Planina Kosmaj na svojim padinama iznedrava u poslednje vreme veći broj turističkih bisera. Oni ovu beogradsku i šumadijsku planinu polako postavljaju na mesto koje i zaslužuje obzirom na svoju lepotu i položaj. Autentični stari objekti koji se nanovo otkrivaju i obnavljaju su sačuvali nekadašnji izgled i duh. Isto kao i atraktivni beogradski restorani, klubovi, bazeni. Protkani novim idejama preduzimljivih ljudi doneli su ljubiteljima ove planine sveže, nove vizije izletišta u okolini Beograda. Jedna od njih je i zamisao da se u blizini Beograda napravi više kupališta. Ona će sa pratećim sadržajima doneti osveženje po vrelim letnjim danima. Uz osveženje i mogućnost uživanja u lepotama ovog kraja tokom cele godine. Bazeni i restoran Tenesi se nalaze sa mladenovačke strane Kosmaja.

Tačnija pozicija je mesto Koraćica koje je poznato po tome što su mnoge naše poznate ličnosti, poput glumca Bate Živojinovića, ovde nalazile svoj mir. Okruženi zelenilom bazeni su pravo mesto za relaksaciju. Tenesi ima četiri bazena, cene su pristupačne, a u cenu ulaznice ulazi i ležaljka sa suncobranom. Bazeni su raspoređeni po celom kompleksu, a između njih popločane staze i uredno pokošene travnate površine sa raznobojnim cvećem i ukrasnim biljem i ponekim ukusno uklopljenim ukrasom.

Ukoliko želite niste ljubitelj odmaranja na ležaljkama možete se sunčati na travnatim površinama. Bazeni su različitih dubina pa je uživanje garantovano za posetioce svih uzrasta, naročito za najmlađe koji u svom bazenu imaju nekoliko malih tobogana različitih boja koji će im boravak na ovom lepom mestu učiniti nezaboravnim. Oko bazena su raspoređeni barovi sa klupama u kojima predusetljivo osoblje služi osveženje u kome možete uživati i na ležaljkama

Tu je i restoran sa lepim pogledom na svetloplave bazene, a pogled na okolinu će vam pružiti uvid u to kako je priroda Beograda u ovom kraju bila izdašna. Meni restorana sadrži raznovrsne specijalitete što odmor za dvoje čini vrlo atraktivnim.

Za posetioce kojima restoran nije neophodan tu je i objekat na kome mogu naručiti nešto od brze hrane, a postoji i frižider sa sladoledom. Ukoliko vam se boravak ovde svidi pa poželite da ga produžite, Tenesi u svojoj ponudi ima i raznovrstan smeštaj koji će vam omogućiti da se potpuno opustite i prepustite uživanju, bez obaveze razmišljanja o putu.

U ovom kraju je u razvoju i turizam na selu koji će omogućiti potrebnu raznovrsnost u ponudi ovog dela Beograda. Ima sve, od prelepe planine sa čistim vazduhom, jezera u okolini, kulturno-istorijske spomenike, restorane, kafiće, popularne manifestacije i na više lokacija mesta za prenoćište u Beogradu.

Više informacija o kompleksu Tenesi možete pronaći na zvaničnoj Facebook strani.

Šta posetiti u blizini…

Manastir Pavlovac na Kosmaju

Manastir Pavlovac

Dobio je ime po pavlovačkom potoku koji teče ispod manastira. Manastir je izgrađen u XV veku  po naredbi despota Stefana Lazarevića. Rušen je i spaljivan više puta, a obnavljen je dva puta u XVI i XX veku.

Prelepa izletišta u blizini Beograda - planina Kosmaj

Kosmaj

Kosmaj je niska planina, ali najviša i jedna od najlepših u Šumadiji. Sadrži kvalitetne šume, čistu vodu, raznovrsan biljni i životinjski svet i kulturnu baštinu. Predeli ove planine stavljeni pod zaštitu države, kao značajno prirodno dobro.

Turizam u Beogradu ima veliki potencijal, a prelepe planine i jezera pokazuju ovu snagu.

Markovačko jezero

Samo jezero je smešteno u središtu šume obrasle cerom, hrastom i bagremom, žitnim poljima i pašnjacima. Tokom leta i jeseni mogu videti svi prelazi iz žute do zelene boje.