Bazeni Tenesi

0

Planina Kosmaj na svojim padinama iznedrava u poslednje vreme veći broj turističkih bisera koji ovu beogradsku i šumadijsku planinu polako postavljaju na mesto koje i zaslužuje obzirom na svoju lepotu i položaj. Autentični stari objekti koji se nanovo otkrivaju i obnavljaju su sačuvali nekadašnji izgled i duh, ali i atraktivni beogradski restorani, klubovi, bazeni, protkani novim idejama preduzimljivih ljudi doneli su ljubiteljima ove planine sveže, nove vizije izletišta u okolini Beograda. Jedna od njih je i zamisao da se u blizini Beograda napravi više kupališta koja će sa pratećim sadržajima doneti osveženje po vrelim letnjim danima, ali i mogućnost uživanja u lepotama ovog kraja tokom cele godine.

Bazeni Tenesi se nalaze sa mladenovačke strane Kosmaja u mestu Koraćica koje je poznato po tome što su mnoge naše poznate ličnosti, poput glumca Bate Živojinovića, ovde nalazile svoj mir. Okruženi zelenilom bazeni su pravo mesto za relaksaciju. Tenesi ima četiri bazena, cene su pristupačne, a u cenu ulaznice ulazi i ležaljka sa suncobranom. Bazeni su raspoređeni po celom kompleksu, a između njih popločane staze i uredno pokošene travnate površine sa raznobojnim cvećem i ukrasnim biljem i ponekim ukusno uklopljenim ukrasom. Ukoliko želite niste ljubitelj odmaranja na ležaljkama možete se sunčati na travnatim površinama. Bazeni su različitih dubina pa je uživanje garantovano za posetioce svih uzrasta, naročito za najmlađe koji u svom bazenu imaju nekoliko malih tobogana različitih boja koji će im boravak na ovom lepom mestu učiniti nezaboravnim.

Oko bazena su raspoređeni barovi sa klupama u kojima predusetljivo osoblje služi osveženje u kome možete uživati i na ležaljkama Tu je i restoran sa lepim pogledom na svetloplave bazene, a pogled na okolinu će vam pružiti uvid u to kako je priroda Beograda u ovom kraju bila izdašna. Meni restorana sadrži raznovrsne specijalitete što odmor za dvoje čini vrlo atraktivnim. Za posetioce kojima restoran nije neophodan tu je i objekat na kome mogu naručiti nešto od brze hrane, a postoji i frižider sa sladoledom. Ukoliko vam se boravak ovde svidi pa poželite da ga produžite, Tenesi u svojoj ponudi ima i raznovrstan smeštaj koji će vam omogućiti da se potpuno opustite i prepustite uživanju, bez obaveze razmišljanja o putu.

U ovom kraju je u razvoju i turizam na selu koji će omogućiti potrebnu raznovrsnost u ponudi ovog dela Beograda. Ima sve, od prelepe planine sa čistim vazduhom, jezera u okolini, kulturno-istorijske spomenike, restorane, kafiće, popularne manifestacije i na više lokacija mesta za prenoćište u Beogradu.

Više informacija o kompleksu Tenesi možete pronaći na zvaničnoj Facebook strani.