Stara mehana Kosmaj

0
5/5 - (6 votes)

Kada je davne 1882. godine izgrađena pruga u podnožju planine Kosmaj, koja je prolazila kroz Mladenovac, ovde je podignuta i zgrada železničke stanice. Odmah pored nje izgrađena je kafana koja se danas zove „Stara mehana“. Oko ove dve stare kuće gde se nalazilo staro jezgro grada se godinama kasnije razvijale čaršije i Mladenovac.  Položaj mehane doprinosi činjenici da restorani Beograda imaju u ponudi jedan od najstarijih objekata i simbola Mladenovca, koji svojom lepotom i autentičnim izgledom poziva posetioce da se prepuste uživanju. Samim tim i etno turizam u Beogradu je bogatiji za još jedan vredan ugostiteljski objekat koji ima važnu ulogu u razvoju grada.

Kao i u svakoj dobroj kafani, u dobrom društvu i uz interesantne priče vreme brže prolazi, a uz ukusan zalogaj i dobro vino trenutak može ostati večno u sećanju. Osnovu restorana čine dve sale u kojima gosti uglavnom u kasnu jesen i zimi provode svoje vreme uživajući u ukusnoj kuhinji restorana. Kada su topli i lepi dani zanosna bašta je prepuna gostiju koji upijaju lepotu i šarm kojima Stara mehana, kao i najbolji restorani u Beogradu, odišu. Bogat meni je nešto čime se ovaj restoran diči, a često su gosti prijatno iznenađeni i popustima kojima se domaćini trude da obraduju posetioce.

Stara mehana je bitan i za noćni život Beograda jer spada u kafane u Beogradu sa živom muzikom koja često zabavlja goste do kasno. Ukoliko ste u blizini Kosmaja, Mladenovca i Sopota, potražite ovaj tradicionalni restoran, kojih nema puno u gradu, i prepustite se tradicionalnom ambijentu i atmosferi.

Više informacija, fotografija i kontakt možete pogledati na zvaničnom sajtu ili Facebook stranici restorana „Stara mehana“.