Restoran Vinogradi

0
5/5 - (6 votes)

Lepote Grocke i okoline su nadaleko poznate svima koji su bar jednom bili u ovom kraju. Divni valoviti pejzaži koji se spuštaju ka plavom Dunavu je nešto čime ćete se oduševiti čim budete ušli u ovaj bajkoviti kraj grada, idealni su za beogradska izletišta, koja tek mogu da očekuju novi talas inicijetive i dalji razvoj. Ovde mnogi dolaze da obiđu fantastična izletišta u blizini Beograda i uživaju u lepoti prirode, ali mi smo hteli da vam predstavimo fascinantan restoran koji će vam ostati u sećanju i dugo pošto odete iz Grocke.

Kada se pominju najbolji restorani u Beogradu, jedan od prvih koje će mnogima pasti na pamet je restoran Vinograd koji ima dugu tradiciju. Izgrađen je 70-ih godina prošlog veka i bio je zaštitnih znakova stare Jugoslavije koji je pokazivao uspeh, razvoj i procvat Grocke, ali i cele države. Ovde je često dolazio i maršal Tito sa značajnim gostima kako bi im odavde sa ponosom pokazivao restoran Vinograde kao primer kako cela Jugoslavija ima ubrzani rast životnog standard. Svi sa ponosom podsećaju na posetu Nila Armstronga koji je izjavio kako je iz ovog restorana je pogled lepši nego sa Meseca. A zaista je tako, pošto je restoran na Aginom brdu i ima predivan pogled na reku Dunav.

Iako je za očekivati, ipak treb naglasiti da mesto treba rezervisati, pogotovu ukoliko dolazite vikendom ili praznicima. Po dolasku ćete primetiti veliki parking, a oko restorana su vinogradi,  staze, uređene travnate površine i vrt sa ukrasnim i lekovitim biljem kao što je  lavanda, ruzmarin i dosta cveća., Tu se nalazi i malo igralište za decu, pa ovde mogu svratiti porodice sa decom. Ispred restorana je terasa na kojoj se nalaze stolovi koji su u hladovini koju prave velike i guste krošnje. Sam objekat, sem terase, ima vinski podrum sa degustacionom salom koja je često uključena u vinske ture koje se organizuju ovim krajem. Unutrašnjost uključuje salu restorana u etno stilu i konferencijsku salu. Ne treba naglašavati da jelovnik i karta pića prate lepotu i bogatstvo enterijera i ekterijera, ima svih nacionalnih jela. Tu su jela sa roštilja, teletina ispod sača, butkice u svadbarskom kupusu, carsko meso, ali i  ukusno spremljene specijalitete od ribe.

Restorani Beograda sa pravom mogu biti ponosni da imaju u ponudi ovakvu lepotu na kojoj bi nam zavidele mnoge svetske metropole. Više informacija, fotografija, načinu rezervisanja mesta možete dobiti na sajtu restorana, a objave možete pratiti na Facebook stranici restorana Vinogradi.