Restoran picerija Rustique

0

Nema puno naselja u gradu poput Senjaka, koji imaju sreću da oko njih vladaju mir i tišina koje, između ostalog, stvaraju beogradska izletišta poput Topčidera i Košutnjaka, dok su i stambene četvrti prepune zelenila. Ovo je mesto gde je odmor u Beogradu svakog dana, a posle uživanja koje ovde priroda Beograda nudi, kao logičan izbor se nameću prijatni ugostiteljski objekti gde će se nastaviti boravak u skoro savršenom okruženju. Kao što se i očekuje u ovako divnom ambijentu nalaze se brojni kafići, restorani i picerije Beograda sa ozbiljnim reputacijama, a posebno hvaljeno je mesto koje je poznato po dobroj italijanskoj kuhinji.

To je restoran picerija Rustique kod koje je prepoznat odličan izbor poznatih italijanskih specijaliteta i dobrih vina. Ono što odmah upada u oči je privlačna bašta ispred restorana koja je puna cveća i nalazi se u hladu drveta sa velikom krošnjom koja uz suncobrane pravi odličan hlad po vrelim letnjim danima. Enterijer ove lepe picerije u Beogradu je savremen kako bi se gosti osećali prijatno dok uživaju u razgovoru sa porodicom, prijateljima ili poslvnim partnerima, a po lepom vremenu postoji otvoreni prostor, odnosno pomeraju se pregrade između unutrašnjeg dela restorana i bašte. Dominiraju lepo dizajnirani drveni stolovi i stolovi i garniture za sedenje obložene kožom. Na policama uz zidove restorana su raspoređena vrhunska i kvalitetna italijanska i domaća vina koja se odlično slažu uz italijanske nacionalne specijalitete.

U jelovniku se nalazi zaista veliki izbor italijanskih jela od predjela poput Caprese, grilovanog sira, tatara preko ukusnih supa do više vrsta pasta, rižota, raviola, ali i čuvenih rolnica sa gamborima, sušenim paradajzom i originalnom gorgonzolom. Od glavnih jela ovde možete birati između teletine, bifteka, pilećetine i ćuretine koje se spremaju na više načina po posebnim receptima šefa kuhinje. Popularna su i jela od svinjetine kao što su rebra u sosu, butkice na krompiru i file sa tri vrste krompira, a za preporuku su i losos i lignje na žaru, tuna steak, kao i hobotnica sa začinskim biljem koja se peče u peći na drva koja je ovde vrlo popularna pošto se u njoj peku pice koje su jako tražene. Razlog za ovo je izbor od skoro 20 različitih vrsta pica, ručno pravljena testa i originalni italijanski proizvodi poput gvanćale pančete, sopresa salame, montazio sira i mnogih drugih autentičnih dodataka koji se koriste za pravljenje najboljih italijanskih jela. Rezultat su skoro savršene pice koje zbog kojih mnogi isključivo i dolaze ovde. Dezerti su takođe jako cenjeni i preporučujemo da ih ne odbijate, već da probate neke od njih kao što su urmašice, pite od borovnica ili kolači sa jabukama.

Ovo je jedno zaista opušteno mesto u kome možete provesti mirno i tiho popodne i probati neke nove vrste hrane posle kojih ćete definitivno biti zadovoljni. Za kontakt informacije, više fotografija i rezervacije posetite zvaničan web sajt restoran picerije Rustique ili Facebook stranu.