Restoran picerija Rustique

0
5/5 - (9 votes)

Restoran picerija Rustique

Nema puno naselja u gradu poput Senjaka, koji imaju sreću da oko njih vladaju mir i tišina. Njih stvaraju i beogradska izletišta poput Topčidera i Košutnjaka, dok su i stambene četvrti prepune zelenila. Ovo je mesto gde je odmor u Beogradu svakog dana. Posle uživanja koje ovde priroda Beograda nudi, kao logičan izbor se nameću prijatni ugostiteljski objekti gde će se nastaviti boravak u skoro savršenom okruženju. Kao što se i očekuje u ovako divnom ambijentu nalaze se brojni kafići, restorani i picerije Beograda. Svi oni su sa ozbiljnim reputacijama, a posebno hvaljeno je mesto koje je poznato po dobroj italijanskoj kuhinji.

To je restoran picerija Rustique kod koje je prepoznat odličan izbor poznatih italijanskih specijaliteta i dobrih vina. Ono što odmah upada u oči je privlačna bašta ispred restorana koja je puna cveća i nalazi se u hladu drveća. Velike krošnje, zajedno sa tendom, prave odličan hlad po vrelim letnjim danima.

Enterijer ove lepe picerije u Beogradu je savremen kako bi se gosti osećali prijatno. Ovde ja čest prizor uživanje u hrani, piću i razgovoru sa porodica, prijatelja ili poslovnih partnera. Po lepom vremenu postoji otvoreni prostor, odnosno pomeraju se pregrade između unutrašnjeg dela restorana i bašte. Dominiraju lepo dizajnirani drveni stolovi i stolovi i garniture za sedenje obložene kožom. Na policama uz zidove restorana su raspoređena vrhunska i kvalitetna italijanska i domaća vina. Treba napomenuti da sem što ulepšavaju ambijent, ona se i odlično slažu uz italijanske nacionalne specijalitete.

U jelovniku se nalazi zaista veliki izbor italijanskih jela od predjela poput Caprese, grilovanog sira, tatara preko ukusnih supa do više vrsta pasta, rižota, raviola, ali i čuvenih rolnica sa gamborima, sušenim paradajzom i originalnom gorgonzolom. Od glavnih jela možete birati između teletine, bifteka, piletine koje se spremaju po posebnim receptima šefa kuhinje. Popularna su i jela od svinjetine kao što su rebra u sosu, butkice na krompiru i file sa tri vrste krompira. Za preporuku su i losos i lignje na žaru, tuna steak, kao i hobotnica sa začinskim biljem koja se peče u peći na drva. Inače, peć na drva je ovde vrlo popularna pošto se u njoj peku pice koje su jako tražene.

Razlog za ovo je izbor od skoro 20 različitih vrsta pica, ručno pravljena testa i originalni italijanski proizvodi. To su gvanćale pančete, sopresa salame, montazio sira i drugi autentični dodaci koji se koriste za pravljenje najboljih italijanskih jela. Rezultat su skoro savršene pice koje zbog kojih mnogi isključivo i dolaze ovde. Dezerti su takođe jako cenjeni i preporučujemo da ih ne odbijate, već da probate neke od njih kao što su urmašice, pite od borovnica ili kolači sa jabukama.

Ovo je jedno zaista opušteno mesto u kome možete provesti mirno i tiho popodne i probati neke nove vrste hrane posle kojih ćete definitivno biti zadovoljni. Za kontakt informacije, više fotografija i rezervacije posetite zvaničan web sajt, Instagram ili Facebook stranu restoran picerije Rustique.

Šta posetiti u blizini…

Pogled na glavni ulaz u kuću kralja Petra I Karađorđevića

Kuća kralja Petra I Karađorđevića

Ono što dolazi dodatno do izražaja je zadivljujući mansardni krov koji krasi kupola, a okružen je lepo ukrašenom ogradom od kovanog gvožđa. Posle završetka Prvog svetskog rata i povratka kralja Petra I Karađorđevića u Beograd, potraženo je mirno mesto u kome bi stari kralj živeo, a izabrana je upravo ova vila.

Izletišta Beograda - Vožnja fijakerom kroz Topčiderski park

Topčider

Za odmor u Beogradu i predah od obaveza nije potrebno ići daleko. Na samo 5 kilometara južno od centra grada nalazi se Topčider, jedno od najsređenijih i najlepših izletišta Beograda. Vrlo važan za turizam glavnog grada. Kada ovde budete pravili piknik, iznenadićete se raznovrsnošću sadržaja Topčidera.

Muzeji u Beogradu - Kuća cveća

Kuća cveća

Jedno od mesta koje decenijama budi nostalgiju u mnogim Jugoslovenima je i Kuća cveća koja se nalazi na Dedinju i predstavlja jedan od tri dela Muzeja Jugoslavije. Ovde su sahranjeni bivši doživotni predsednik SFRJ i maršal Josip Broz Tito, a kasnije i njegova supruga Jovanka.