Restoran Lipovica

0
5/5 - (3 votes)

Restoran Lipovica

Često je sastavni deo pri obilasku izletišta u okolini Beograda, poseta nekom lepom restoranu u koji se svrati na ručak ili večeru. Ako je planina Avala mesto gde ste organizovali izlet ili mini odmor onda nećete imati puno problema, pošto se oko ovog našeg poznatog izletišta nalaze brojni restorani. Jedan od njih, koji ovom prilikom preporučujemo je lep restoran Lipovica koji se nalazi odmah pored raskrsnice gde se nalazi odvajanje za Avalu, a u blizini se nalaze i dva jezera u Beogradu.

U pitanju je elegantan i prijatan restoran koji naglašava posvećenost porodičnim ručkovima i narodnoj kuhinji, ali je okruženje svakako pogodno i za poslovne ručkove. Restoran poseduje salu sa oko 70 mesta koja ima prijatan ambijent i lepu baštu u hladovini za uživanje u prirodnom okruženju, koja ima mesta za oko 60 gostiju. Kvalitet hrane je na prvom mestu, a meni obuhvata ukusna predjela poput pršta, sira i kajmaka, raznovrsna primamljiva jela sa roštilja kao što su ćevapi na kajmaku, vešalice, ražnjići, piletina. Tu je i veliki izbor prasećih, jagnjećih i telećih pečenja, gotovih jela i ostalih specijaliteta.Karta pića je bogata I obuhvata žestoka pića, kvalitetna piva i vina, bezalkoholne napitke i sokove.

Nasmejano osoblje i kvalitetna usluga u lepom okruženju su stvari koje kvalifikuju ovaj restoran za posetu i uživanje. Adresu, telephone za rezervacije, galeriju fotografija i ostale podatke možete pogledati na zvaničnom sajtu, Instagram i Facebook stranicama restorana Lipovica.

Šta posetiti u blizini…

Planina Avala - Toranj na Avali

Avala

Vrlo prepoznatljiva znamenitost Beograda i Srbije. Avala je takođe vrlo atraktivno mesto za jednodnevne izlete i jedno od najpopularnijih izletišta u okolini Beograda.

Beogradska jezera - Bela reka

Jezero Bela reka

Ovo jezero je pravo mesto na kome se turizam u Beogradu može razvijati, jer poseduje čistu i netaknutu prirodu, a nalazi se u podnožju Avale.

Crkve Beograda - Crkva Sv. Marije Magdalene, Beli potok

Crkva Sv. Marije Magdalene

Crkva Svete Marije Magdaline je sagrađena 1883. godine i posvećena je ovoj svetiteljki zato što je u vreme gradnja crkve, ovo bila preslava Belog potoka.