Restoran Devetka

0
5/5 - (1 vote)

Postoji više mesta u gradu, naročito oko popularnih izletišta i poslovnih centara, na obalama reka i slično, oko kojih se restorani Beograda lociraju kako bi bili na usluzi i što bliži svojim gostima. Kada se traže najbolji restorani u Beogradu, često se nailazi na jedno poznato mesto koje se nalazi na Čukarici. Upravo na teritoriji ove opštine, u Košutnjaku, jednom od najpopularnijih izletišta Beograda, nalazi se ovaj divan ugostiteljski objekat koji mnogi naši sugrađani i turisti, pogotovu tokom toplih dana, često i rado posećuju.

Restoran Devetka spada u samu krem klasu koju poseduju samo vrhunski beogradski restorani, pogotovu oni koji pripadaju poznatoj srpskoj kompanija za ugostiteljstvo i turizam “Višnjica”. Okružen mnogobrojnim stablima odmah uklapa se u okruženje dopadljivim arhitektonskim izdanjem koje, kao neki srednjevekovni zamak izranja iz prelepe šume. Temelji i podrum od sivog kamena, prizemlje bele boje i potkrovlje objekta gde se ističe drvo, a sve okruženo zelenilom i diskretnim svetiljkama. Kada vremenske prilike dozvoljavaju treba iskoristiti priliku i uživati u lepoti i miru koji pruža prostrana bašta, sa oko 250 mesta, koja se nalazi u hladu listopadne šume. Ovde gde ćete prestati za razmišljate o svakodnevnim izazovima i napraviti pravi odmor u prirodi. Unutrašnjost je podjednako privlačna, a postoji kamin salon sa oko 30 mesta i sala restorana gde može da stane više od 100 gostiju. Svečana dvorana služi za proslave, rođendane, svadbe, al ii poslvne prezentacije, konferencija i seminare, a kapacitet je oko 200 mesta.

Poznato je da je jelovnik “Devetke” njen najjači adut, a preovlađuju jela tradicionalne srpske kuhinje. U ponudi su za predjelo pršute, sir, kajmak, gibanice, proje, ajvar i mnoge druge đakonije, zatim supe, čorbe i kuvana jela do glavnog jela gde će mnogima biti potrebna pomoć osoblja kako bi izabrali pravo jelo. Za preporuku su dinstana teletina, teleći kotleti, šnicle, bifteci, razne vrste ćuretine, Leskovačka mućkalica, Bečka i Karađorđeva šnicla. Cenjena su jela ispod sača, kao i pogače ispod crepulje Čuveno je i toplo pečenje, naročito jagnjeće, a za ljubitelje roštilja tu su vešalice,ražnjići, ćevapi, kobasice i mnogi drugu specijaliteti. U ponudi su i špagete, riba, razni sirevi, kao i poslastice. Ovde se ponose dobrim domaćim i stranim vinima, srpskim rakijama, pivima, a u ponudi su žestoka, ali i bezalkoholna pića i topli napici.

Osoblje je vrlo ljubazno, hrana ukusna, a ambijent vrlo prijatan, pa je restoran za preporuku. Parking za oko 100 vozila je obezbeđen, a više informacija o ovom divnom restoranu možete pogledati na web sajtu.