Restoran Ćiribu Ćiriba

0
Oceni članak

Potraga za nekim lepim mestom gde se možemo sastati sa kolegama i prijateljima ili opustiti sa porodicom zna da bude izazovna. Tek onda dolazi do izražaja mogućnost da restoran koji pronađemo ne ispunjava odgovarajuće kriterijume, da ima slabiju posetu ili da usluga nije na zadovoljavajućem nivou. Ovakve stvari znaju da otežaju život organizatoru, pa se trudimo da se najbolji restorani u Beogradu predstave na našem sajtu kako bi svi kojima je imali dosta izbora koji imaju dobre preporuke.

Jedan od poznatih beogradskih restorana sa reputacijom za respekt je restoran Ćiribu Ćiriba koji se nalazi centralnog dela Zemuna na Masarikovom trgu. U blizini protiče i reka Dunav pa je lokacija za mini odmor, zabavu i izlazak odlična. Koncept koji je restoran odabrao je blizak ambijentu koje poseduju stare kafane u Zemunu. Domaćinskoj atmosferi doprinose stolovi sa kariranim stolnjacima, stari kredenac sa tradicionalnim posuđem, šporet na drva, oslikani zidovi i brojni drugi skoro zaboravljeni detalji koji krase ovaj topao prostor. Zanimljivo je da je restoran  dobio ime po poznatoj pesmi benda Garavi Sokak Ćiri Bu Ćiri Ba.

Kada je jelovnik u pitanju, u restoranu je naglasak na domaćoj hrani vrhunskog kvaliteta, koja obzirom na blizinu Dunava uključuje i riblje specijalitete. Za doručak možete birati između kajgana, omleta, lepinja sa kajmakom, prženica, kajmaka do slatkog doručka, dok za ručak i večeru obzirom na ozbiljnost ponude savetujemo da se obratite za savet ljubaznom osoblju. Tu su predjela koja obuhvataju pršutu, sireve, kajmak, kulen, pihtije, a za glavno jelo možete birati između ukusnih i kvalitetnih kuvanih jela kao što su gulaši, sarmice, sataraš, butkice i kolenice, zatim jela po izboru šefa kuhinje, preko jela sa roštilja poput ćevapa, pljeskavica, vešalice, ražnjići, kobasice. Tu se ponovo naglašava preporuka šefa kuhinje koja uključuje dimljena svinjska rebra, Dindinu ćuretinu, kraljevske medaljone, bifteke, dimljene butkice sa mlincima, zatim sveža rečna riba i još mnogo specijaliteta od kojih će i najvećim gurmanima poteći voda na usta. Sve ovo možete osvežiti brojnim salatama koje su na meniju, a zatim se zasladiti poslasticama kao što su domaći koh sa lešnikom, prekriven karamel sosom, tulumba, sutlijaš, palačinke ili sladoled. Ako naručite kafu dobićete je na tradicionalan način u fildžanima sa šećerom u kocke i ratlukom. Karta pića je sa velikim izborom vina, piva, žestokog domaćeg i stranog pića, sokova tako da će uživanje u piću biti bajan produžetak obeda. Vikendom ceo doživljaj će upotpuniti tamburaški orkestri i živa muzika, tako da ćete posle posete ovom divnom restoranu sigurno poželeti da uskoro dođete ponovo.

Restoran ima radno vreme radnim danima do ponoći, a subotom do 2. Imaju i svoj parking, ali u okolnim ulicama postoji veliki broj parking mesta. Rezervacija je poželjna, a za više informacija možete posetiti sajt restorana gde ćete pronaći brojeve telefona, imejl, kontakt formu. Objave i novosti možete pratiti na zvaničnoj Facebook strani restoran – kafana Ćiribu Ćiriba.