Pečenjara Palma

0
Oceni članak

Čim otopli ljubitelji prirode odmah krenu da posećuju popularna izletišta u okolini Beograda kako bi uživali u crkutu ptica, zdravom i čistom vazduhu, ali i kako bi obilazili i ostale zanimljivosti u blizini mesta koje su odlučili da posete. Ukoliko ste krenuli da obilazite Obrenovac i njegovu okolinu sa namerom da vam izlet traje više od jednog dana, odnosno da provedete vikend u Beogradu ili čak mini odmor onda je vrlo verovatno da nećete spremati hranu svakog dana. U tom slučaju je potrebno da nađete neko interesantno mesto gde možete svratiti na dobar ručak. Ukoliko ste ljubitelj pečenja i voleli biste da u Obrenovcu nađete neko mesto koje ima reputaciju u oblasti dobrih pečenja sa ražnja, mi  smo pronašli jedno odlično mesto.

Pečenjara Palma je po rečima i preporukama meštana jedna od najboljih u Obrenovcu i okolini. Nalazi se na izlazu iz Obrenovca, na putu za Šabac sa leve strane, dok reka Sava ide svojim tokom paralelno sa ovim putem. Lako ćete je pronaći pošto ćete primetiti veliki natpis na objektu. Ispred se nalazi natkrivena terasa, dok je unutra sala za ručavanje. Tu će vas dočekati uvek ljubazno osoblje koje nećete morati da dozivate kako bi vas uslužili. Ono što ističe ovo mesto je uvek vrhunski ispečeno vruće praseće ili jagnjeće pečenje sa ražnja tokom celog dana. Ukusno, hrskavo i toplo pečenje koje se topi u ustima je stvar zbog koje mnogi nemaju problem da prelaze i velike razdaljine, tako da ovo mesto vredi posetiti i uživati u zaista majstorskom spremljenom pečenju. Trebalo bi naglasiti da ovde ne treba da očekujete neka skupocena pića poput vrhunskih vina i piva već da prihvatite i naručite ono što se nalazi u karti pića.

Ono što treba još jednom naglasiti da, pošto nismo iz ovog kraja, pečenjaru pronašli isključivo na osnovu nekoliko preporuka meštana koje smo nasumice u Obrenovcu i uz put pitali za neko mesto gde možemo da svratimo na dobro pečenje, tako da definitivno nema mesta za grešku.