Izvor Stojnik

0
5/5 - (6 votes)

I ovoga puta ćemo pogledati malo dublje u atraktivne ponude planine Kosmaj koje se ne nalaze lako, već je potrebno malo radoznalosti i avanturizma da se pronađu. Svaki obilazak ovog našeg prirodnog dragulja predstavlja pametno uloženo vreme koje će doprineti tome da se razbije uobičajena svakodnevnica. Izleti koji se u ovom kraju mogu napraviti mogu se proširiti i na vikend odmor obzirom da postoje i odgovarajući smeštajni kapaciteti.

Turizam Beograda je od pre par godina postao raznovrsniji pošto se u mestu Stojnik izradio objekat „Izvor“. Vlasnici su se potrudili da se gosti osećaju prijatno u mestu koje koje je priroda Beograda ukrasila lepotom, divnim pogledom, čistom okolinom koje okružuju guste šume čineći čitav prostor idealnim za uživanje i odmor u prirodi. Objekat ima dva bazena koji okrepljuju posetioce u najtoplijem delu godine. Tu je veći za odrasle i manji za decu koji sadrži vodenu pečurku čineći im vreme provedeno ovde zanimljivijim. U ponudi je noćno kupanje koje lampe koje menjaju boje čini čarobnim. Tu je i spoljna kuhunja i bar u kojima možete naručiti nešto od „brze hrane“ i opustiti se uz neki od osvežavajućih napitaka. Neposredno se nalazi i veći prostor sa drvenim klupama i stolovima koji služi kao restoran u kome možete odmoriti i pronaći zadovoljstvo u nekom od jela sa roštilja. A ukoliko vam se celokupna ponuda i priroda svide Izvor nudi i smeštaj u jednoj od 10 soba. U pitanju je jedna jednokrevetna, osam dvokrevetnih i jedna trokrevetna soba koje sve imaju sopstvena kupatila.

A čitava okolina objekta je idealna za rekreativni turizam, tako da vam ovo mesto može poslužiti kao polazna tačka za istraživanje ovog predivnog kraja. Tome će vam, svakako, pomoći opisi izletišta i zanimljivosti koje smo pripremili u delu vezanom za Kosmaj i opštine Sopot, Mladenovac i Barajevo, ali i sva ostala lepa mesta u Beogradu i okolini.