Centar za kulturu Lazarevac

0
Oceni članak

Ukoliko se obilazeći prelepa mesta u Beogradu i okolini nađete u Lazarevcu, pokušajte da pronađete vremena i svratite do adrese Hilandarska 2, na uzvišenju iznad glavne pešačke zone. Odmah ćete videti, ispod Hrama Svetog Dimitrija sa spomen-kosturnicom, velelepno zdanje Centra za kulturu Lazarevac, jednu od ustanova koja na najlepši način promoviše Lazarevac i doprinosi da se kultura Beograda promoviše na celoj teritoriji opštine Lazarevac, zajedno sa svim mestima i selima izvan centralnog dela.

Centar za kulturu je ustanove kulture od velikog značaja za Lazarevac, koja, kao i ostali kulturni centri u Beogradu, daje značajan doprinos tome da se turizam Beograda razvije i postane značajna pokretačka snaga ovog kraja.

Centar u svom sastavu ima dvoranu koja može imati univerzalnu namenu, prostor u kome se organizuju izložbe, kao i baletsku salu. Svi zaposleni se maksimalno trude kako bi svima koji to žele obezbedili aktuelan i kvalitetan filmski, kao i pozorišni program. Redovno organizuju gostovanja pozorišta is Srbije, koji izvove divne pozorišne predstave, kako za odrasle, tako i za decu. Tu su i stand up večeri, kao i raznovrstan muzički program. Tu spadaju raznoliki i inspirativni koncerti i svirke, koji svima podižu raspoloženje, ali i izložbe slika, radionice, igraonice, bazari, festivali, edukativni programi, tribine i kulturne manifestacije u Beogradu.

Ukoliko ih pratite, videćete za iza zaposlenih stoji veliki trud, rad i zalaganje kako bi kultura u Beogradu bila ravnopravno zastupljena u svim opštinama grada. Manifestacije u Beogradu koje se organizuju u Lazarevcu dovode veliki broj posetilaca, ali i gostiju, pa je uloga koju imaju kulturni centri, kakav je lazarevački nemerljiv. U sklopu centra se nalazi i Moderna gakerija, ali se nalazi u drugom objektu.

Ukoliko planirate interesantnu posetu Centru za kulturu Lazarevac imajte u vidu da Centar za kulturu nedeljom ne radi. Više o instituciji možete pogledati na zvaničnom sajtu, a najave i novosti možete pratiti na Instagram i Facebook nalozima Centra za kulturu Lazarevac.