Centar za kulturu Grocka

0
Oceni članak

Kulturni centri u Beogradu predstavljaju središnja mesta na kojima se organizuju kulturni događaji u Beogradu, uglavnom za lokalnu zajednicu. Kao, svojevrsni „hramovi kulture“  kulturni centri su mesta na kojima se susreću stručnjaci i običan narod i razmenjuju ideje i iskustva kako bi, generalno, pobošali uslove života u svojoj zajednici.

Na sličan način je ustanovljen i, gde su redovne tribine i okupljanja na kojima je jako često kultura u Beogradu centralna tema, ali opet je u opticaju velik broj tema koja imaju mnogo širi značaj kako bi se stvorila jedna otvorena i kreativna zajednica. Ustanova je osnovana kako bi se kroz kulturne manifestacije u Beogradu koje organizuje, a koje su usmerene na stanovništvo Grocke, kulturne potrebe zajednice zadovoljile.

Ovde treba posebno istaći zalaganje svih u Centru za kulturu Grocka koji svoju delatnost sprovode kroz veoma širok spektar aktivnosti u uvek teškim vremenima za kulturu, ali sa ogromnim uspehom. Od obnove Rančićeve kuće u koju su uložili sebe, preko brojnih kontakata i saradnje sa drugim institucijama kulture kako bi organizovali raznovrsne kulturne programe i nesebično ih ponudili svima do teškog istraživačkog rada.

Ovde bi izdvojili neke od aktivnosti koje se redovno organizuju, u prvom redu muzički, filmski i pozorišni programi, koji uključuju interesantne koncerte, svirke, takmičenja, festivali, filmske projekcije značajnih umetničkih dela i popularnih igranih filmova,kao i organizovanje pozorišnih predstava sa gostujućim pozorišnim ansamblima i glumcima. Tu su zanimljive beogradske izložbe za koje je obezbeđen lep galerijski prostor, zatim obrazovni i tribinski program koji podrazumevaju radionice za sve uzraste, seminare, debate. Posebno se ističu manifestacije u Beogradu koje Centar za  kulturu organizuje, a koje promovišu  tradicionalne, ali i savremene vrednosti kraja. Dodatno se koriste za prezentaciju lepota Grocke kao što su Gročanska čaršija, stare kuće, spomenici, crkve i manastiri, izletišta, ali i ugostiteljska ponuda.

Mnogo više informacija, kontakt podatke i aktuelne aktivnosti možete pronaći možete videti na sajtu, a objave i novosti možete pratiti na društvenim mrežama, odnosno Instagram i Facebook stranama Centra za kulturu  Grocka.