Arboretum

0
5/5 - (5 votes)

Jedno od lepših mesta gde možete svratiti i uživati u prirodnim lepotama i sesti na neku klupu ili prošetati lepim raznobojnim stazama se nalazi odmah na ulazu u Obrenovac. Iz Beograda na kružnom toku ne idete parvo ka Obrenovcu već idete na treći izlaz tj. Ulevo od puta Beograd – Obrenovac. Posle otprilike 200 metara ćete videte Arboretum.

Kroz kompleks su izgrađene atraktivne dvobojne staze, za šetnju, bicikliste ili ljubitelje voženje rolera koje krivudaju kroz prelepu prirodu, uz koju se povremeno nailazi na klupe, ali postoje i određeni prostori gde se nalaze i natkrivene klupe karakteristične za izletišta Beograda. Sve vreme nailazite na stabla uz koja stoje kratke informacije o njima, tako da, ukoliko želite, možete naučiti više o prirodi koja se nalazi oko vas. Opšti utisak je da bi mnogi parkovi u Evropi mogli da se ugledaju ovaj prekrasan prostor koji se nalazi u okolini Beograda, a koji vam od sveg srca preporučujemo za obilazak, a ukoliko želite da dobijete više informacija, posetite sajt  Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Obrenovca.

Iako prostor Arboretuma nije velike površine predstavlja zaista odmor za sva čula koje ne treba propustiti priliko posete Obrenovcu.