Vinarija Trišić

0
Oceni članak

Vinarija Trišić

Ako planirate neki lep odmor za vikend koji može da bude i prijatno iznenađenje, možete se odlučiti da istražite prelepu oblast oko Barajeva. Ovde na talasastom terenu u šumadijskom krajoliku se smenjuju šumski pojasevi, divno jezero, divni proplanici, rečice i lugovi, pa su smeštene vrlo popularne i posećene destinacije i znamenitosti. Ova regija pruža odlične uslove za izletišni i agro turizam, pa ne treba da čudi što je ovde postavljena osnova za put vina, vinski turizam Beograda i njegov dalji razvoj. Upravo obilazak jedne očaravajuće vinarije u Beogradu koja se nalazi u ovom kraju može biti lepa ideja i iznenađenje.

Vinograd je podignut 2008. godine, a vinarija Trišić je osnovana 2012. godine i vrlo brzo postala popularna među ljubiteljima vina, a jako je poštuju i druge vinarije Beograda koje podržavaju trud i rad koji se ulaže u održavanje vinograda i vinarije. Nalazi se u mestu Vranić, a domaćini sa ponosom ističu sličnosti ovog gracioznog vinograda sa čuvenim i najskupljim svetskim vinogradom iz Francuske, Romanée-Conti kojeg su u XIII veku podigli monasi manastira Sen Vivan. A sličnosti se ogledaju i istoj površini vinograda, nadmorskoj visini na kojoj je zasnovan, iznad koga se uzdižu bujni šumski pojasevi. Vinogradi, koji su u savršenom redu i koji su odlično održavani i negovani, se prostiru na površini od oko 2 hektara, a uzgajaju se sorte Kaberne sovinjon, Merlo, Kaberne fran, Šardone i Rajnski rizling. Od ovakvih bujnih grozdova se proizvode popularna crvena vina kao što su Pantelija, DiMASiD i Trišino vino, i odlična bela vina kao što su Delija i Bajka. Posle osnivanja vinarije usledilo je opremanje upečatljivog objekta koji ima izgled tradicionalnih varoških kuća sa prelepim doksatom koji mami poglede posetilaca, a u njemu je smeštena sala za degustaciju. Prateći objekti, kao i detalji oko njih poput česme koja ima oblik vinske bačve, imaju slične etno motive. Sve od vinograda do objekta za posetioce je zaokruženo u jednu lepu celinu koja služi na ponos Barajevu, ali je vrlo značajna i za turizam Beograda, pa je preporučujemo za obilazak i odličan izbor za lep dan proveden sa porodicom, prijateljima ili poslovnim partnerima.

Više informacija, fotografija i kontakt podatke možete pronaći na zvaničnom sajtu, a najnovije vesti i objave možete pratiti na Facebook i Instargram profilima vinarije Trišić.