Tri šešira

0
5/5 - (5 votes)

Kada poželite da se lepo provedete sa porodicom, prijateljima, gostima ili poslovnim partnerima uglavnom izbor pada na restorane i kafane sa dobrom reputacijom i velikim prometom, kako ne biste brinuli o kvalitetu usluge. A kada se pomenu poznati gradski restorani i kafane u Beogradu sa živom muzikom uglavnom padnu na pamet ambijentalne celine kao što su Skadarlija i staro jezgro Zemuna. Jedan od najlepših i najinteresantnijih delova grada u koje skoro svi Beograđani rado vode svoje goste da bi im dočarali pravi duh grada je Skadarlija. Ovde uvek vlada jedna boemska atmosfera sa dosta muzike i smeha, gde su svi opušteni i veseli. Još uvek se tu nalazi stara kaldrmisana ulica okružena brojnim starim zgradama i kućama, a u velikom broju objekata se nalaze omiljene kafane i najbolji restorani u Beogradu, bez kojih Skadarlija ne bi bila ono što predstavlja danas.

Restoran Tri šešira je jedan od najpoznatijih tradicionalnih restorana Beograda koji u velikom broju obilaze domaći i strani posetioci, i veoma je značajan za turizam Beograda. Otvoren je 1864. godine u prostoru u kome se nalazila stara zanatska radnja iznad čijih ulaznih vrata su stajala tri limena šešira. Šeširi su ostali do dan danas, a i ime restorana je lako bilo odabrano. Sledeći važan događaj koji utiče na stvaranje imena koji je poznat svim Beograđanima, ali i šire, je rušenje čuvene kafane „Dardaneli“ koja se nalazila na Trgu Republike i selidba kompletnog boemskog života grada u Skadarliju, velikim delom u Tri šešira. Dalje je sve istorija.

Restoran ima prelepu baštu koja se nalazi uz samu ulicu, pa retko koji prolaznik ne pogleda radoznalo šta se to zanimljivo dešava u ovom prelepom restoranu. U bašti, koja se nalazi u hladu razgranatih krošnji, ima mesta za 80 gostiju, koji tokom dana uživaju u miru i tišini, dok se popodneva i večeri pretvaraju u uzbudljive događaje kada počinje da se čuje brži tempo muzike, a gosti se uz čašicu pića prepuštaju ritmu koji muzičari znalački održavaju kako bi se poseta restoranu dugo pamtila i prepričavala. Unutrašnjost restorana ima više od 180 mesta, a enterijer je urađen da imate utisak da ste ušli u neko davno prošlo vreme u kome možete uživati u ambijentu koji je svojstven tradicionalnim restoranima. Hrana je odličnog kvaliteta, bazirana na tradicionalnim srpskim specijalitetima, piće vrhunsko, a konobari su brzi i ljubazni.

Restoran Tri šešira je oduvek držao do svog renomea, za svaku je preporuku, a za rezervacije, više informacija, galeriju fotografija, kao i jelovnik i kartu pića možete posetiti zvaničan web sajt restorana.