Salaš Vojvodić

0
Oceni članak

Često se, kada imamo slobodnog vremena, zaželimo odstupanja od uobičajenih normi i poseta istim mestima i sličnim akcijama koje se iznova ponavljaju. Sajt Beogradski izleti je i napravljen kako bi se videla raznovrsnost izletišta Beograda, kultuno-istorijska slojevitost i šarolikost ugostiteljske ponude. Pa tako često umesto traženja uobičejen usluge koju restorani Beograda pružaju, poželimo neko mesto van centra grada, neki etno restoran sa drugačijim ambijentom, koji će nam pružiti drugačije iskustvo. U tom slučaju izbor mogu biti salaši koji se nalaze u okolini, gde možete napraviti jedan lep mini odmor u Beogradu.

Salaš Vojvodić je jedno od mesta koji svi koji požele da razbiju malo monotoniju svakodnevne rutine i vide nešto novo i zanimljivo. Nalazi se na samo 12 kilometara od centra grada, u Borči na teritoriji opštine Palilula. Odmah po dolasku ćete primetiti da je zamišljen i građen u stilu starijih građevina. Eksterijer je baziran na drvetu i prirodnim materijalima koji odmah daju osećaj prijatnosti. Unutrašnji ambijent je slično dizajniran pa su tu drveni stolovi sa kariranim stolnjacima, zid od opeke i drveta sa dosta detalja narodne radinosti. Ali i naša kuhinja pretstavlja srpsko nasleđe, pa je u ponudi prava domaća, u kojoj se možete prisetiti ukusa i jela naših baka. Tu su čvarci, proja, topla pečenja, sarme, meso ispod sača, roštilj, topla pogača i veliki izbor vina „Aleksić“, ali i ostalih pića. Osoblje ljubazno, a tradicija se na svakom koraku može videti, ali i čuti. Tu su žive svirke tamburaša da daju kompletan ugođaj koje se uveče mogu čuti. Uz čašu dobrog vina i zvuke gitare, tamburice i harmonike zaboravićete na svakodnevni pritisak i uživati u trenutku. Otvaranjem ovog salaša i etno turizam u Beogradu postaje još bogatiji, ravnomerno se razvija i u svoju ponudu sada razvija i uključuje levu obalu Dunava.

Kako biste saznali više informacija, rezervisali mesto ili se raspitali o muzici, ali i došli do kontakt podataka posetite sajt, Instagram ili Facebook stranice salaša Vojvodić.