Salaš – etno restoran Ćuran

0
Oceni članak

Salaši Beograda više od 10 godina u svojoj ponudi imaju jedan lep salaš na teritoriji opštine Palilula u mestu Ovča. Kada poželite da napravite interesantan izlet i da se odmorite u društvu porodice ili prijatelja od asfalta i gradske gužve posetite Salaš Ćuran koji autentičnim izgledom i sadržajem već duže vreme skreće pažnju.

Treba napomenuti da je etno restoran trenutno dostupan samo za organizovana slavlja kao što su poslovne proslave, ali i individualne svečanosti kao što su svadbe, rođendani, krštenja i slično. Restoran je savršeno uklopljen u prirodni ambijent, a sagrađen je od prirodnih materijala, kao što su drvo i kamen. Uređenost unutrašnjosti dosta govori o tradicionalnom životu na ovim prostorima iz davnina. Razni predmeti, tradicija narodnog veza, tkanja i heklanja, ukrašavaju ovaj prostor i daju na njegovoj toplini. Srdačni i gostljubivi domaćini spremiće vam ukusna jela na starinski način, uz pucketanje vatre i pred vašim očima. Posebno se ističe postojanje rođendaonice – igraonice za decu „Ćuranče“ u kojoj se najmlađi mogu lepo igrati, ali i proslaviti svoj rođendan.

Oko restorana nalazi se predivna priroda u kojoj možete uživati. U bašti se nalaze fontane i potoci koji krase ovaj ambijent. Tu je i akva park sa otvorenim bazenima za decu i odrasle, u kome se posetioci mogu rashladiti u vrelim letnjim danima. Baštu još krasi i uređen park sa stazama gde je šetnja pravo uživanje. Posebna atrakcija ovog mesta, naročito za najmlađe, je mini zoo vrt sa više vrsta domaćih životinja kao što su ćurke, patke, magarići, konjići, zečevi, patuljste kozice, emui i afrički nojevi. A ako poželite da produžite odmor u prirodnom okruženju ovde možete dobiti i prenoćište u Beogradu po vrlo povoljnim cenama, pa da posle zvezdanih noći uz osvetljene fontane u bašti, sve doživite ispočetka.

Salaš Ćuran se nalazi na putu za Ovču, udaljen 2 km od Zrenjaninskog puta. Od centra grada je udaljen 10 km, a gradski autobus 105 staje ispred samog salaša. Ako dolazite automobilom salaš poseduje veliki i prostran parking. Više informacija o dostupnim sadržajima i kontakt podatke možete pronaći na sajtu, Facebook i Instagram stranama salaša.