Riblji restoran Mika Alas

0
Oceni članak

Želja za mirom i tišinom, posle napornog rada dosta je izražena u gradu, kada se traži mesto više u lepim mestima okruženim zelenilom, blizu velikih vodenih površina. Adekvatan odmor u prirodi, sem popularnih izletišta Beograda nude i poznati restorani Beograda u čijoj okolini ima dosta čiste prirode.

Kada poželite da pronađete neki prijatan riblji restoran koji se nalazi na lepoj lokaciji okružen zelenilom, svratite do restorana Mika Alas koji se nalazi na starom Obrenovačkom putu, 2 – 3 kilometra ispod Ade Ciganlije. Iako je zaklonjen zelenilom, pa slabo uočljiv sa puta, odmah po dolasku u ovaj lep etno restoran primetićete prelepu natkrivenu baštu urađenu u kombinaciji prirodnih materijala kamena i drveta. Uživanje u bašti za drvenim stolovima koji se nalaze u hladovini je naročito prijatno po lepim letnjim danima, pogotovu znajući da iza restorana spokojno i u tišini protiče reka Sava. Iznad vas vise stari fenjeri koji daju autentičnu atmosferu, dobro poznatu mnogim javnim ličnostima koji decenijama posećuju ovo možemo reći kultno mesto. Ovde su ranije često dolazili poznati ljubitelji reke poput Paje Vujisića, Čkalje, Dragana Nikolića, Mome Kapora i ostali. Restoran ima i dve sale koje su uređene da podsećaju na stare sojenice kojih je bilo nekada dosta u ovom kraju. U prvoj sa drvenih greda vise ribarske mreže koje su nekada služile savskim alasima, a po policama se nalaze rustični elementi koji daju ambijentu toplinu preko potrebnu i po hladnim zimskim danima punim snega. Druga sala je više namenjena privatnim proslavama, pa je više prilagođena toj nameni.

Na jelovniku , kao što se i očekuje, dominiraju specijaliteti od sveže rečne i morske ribe poput šarana, smuđa, soma, ali ima i pastrmke, lososa, brancina, škarpine, orade, čak i hobotnica, lignji i dagnji. A ono što u restoranu sa ponosom ističu je da, kada su beogradski restorani u pitanju, samo ovde u celom gradu, možete uživati u moruni i jesetri. Ali pored jela od ribe, ovde imate u ponudi i jela sa roštilja, teletina i jagnjetina ispod sača, jela po porudžbini poput Karađorđeve, Bečke ili Pariske šnicle, zatim filei, ramsteci, stekovi. Toliko toga za probati da će vam možda i zatrebati savet iskusnih i ljubaznih konobara koji će vam dati diskretan, ali iskren savet. Karta pića, pogotovu kada su vina u pitanju, je neverovatna. U ponudi imaju vrhunske marke domaćih, ali i vina sa skoro svih krajeva sveta. Tu je i veliki izbor piva, žestokih, bezalkoholnih pića, toplih napitaka. A kada pomislite da je prelep ambijent, ukusna hrana i kvalitetno piće sve, vikendom, odnosno petkom i subotom, ovde imate živu svirku, a muzički orkestar će se pobrinuti da vam poseta restoranu Mika Alas bude nezaboravna.

Restoran je za svaku, pohvalu i preporuku, a više informacija o rezervacijama, kontakt podacima, kao i galeriju fotografija možete pogledati na web sajtu Restorana Mika Alas.