Restoran Monument – Admirala Geprata 14

0
Oceni članak

Sam centar grada je vrlo posećen i svakodnevno se ovuda kreće ogroman broj ljudi. Bilo da je u pitanju posao ili zabava, radni dan ili vikend mnogima je posle obavljenog posla, šetnje ili kupovine želja da pronađu neko mirno mesto sa dosta zelenila koje odudara od masivnih betonskih zgrada, a u kome se mogu odmoriti i opustiti. Iako postoji veliki broj ugostiteljskih objekata koji se svojski trude da ugoste posetioce, nisu svi restorani Beograda u mogućnosti da ponude gostima lepe bašte u hladu koje predstavljaju prave zelene oaze, ali i zanimljive enterijere kako bi gosti ovde uživali na pravi način.

Jedan od restorana koji je napravio prijatan ambijentu u centru i u koji mnogi često i rado svraćaju je restoran Monument koji se nalazi u ulici Admirala Geprata 14, koji se nalazi između Savskog trga, zgrade Vlade republike Srbije i Beograđanke. Ovome treba dodati da se lokacija u Admirala Geprata nalazi u okviru Amama Kneza Miloša koji je proglašen za spomenik kulture. Bašti i njenom uređenju je posvećena zaista velika pažnja, pa je to vidljivo na svakom koraku. Dominantan je drveni mostić koji prelazi preko manje vodene površine. Iza nje stoji fontana u obliku veštačke stene obrasla mahovinom iz koje u slapovima izvire voda, čiji žubor vode pokriva gradsku buku, a  okolo se nalazi bujno ukrasno žbunje i raznobojno cveće. Stolovi koji se nalaze napolju su okruženi drvećem, travom, cvećem i u čijem centru je fontana sa minijaturnim jezercetom, a natkriveni su mansardom koja pravi hlad tako da je boravak ovde i po najvećim vrućinama prijatan. Enterijer je takođe lepo dizajniran, pa se unutra u savremenom okruženju nalazi veći broj stolova sa raznobojnim udobnim foteljama okružen saksijskim biljem koji oplemenjava unutrašnjost. Jelovnik restorana je bogat i obuhvatao uvek bogat doručak, glavna jela od kojih se izdvajaju atraktivne paste, pice, salate, burgeri i stekovi, šnicle, ali i specijaliteti poput svinjskog vrata na način “šefa kuhinje“, juneći gulaš i ribić, teletina, piletina i ćuretina od kojih se na više načina prave raznovrsna jela. Tu su i jagnjetina i teletina ispod sača, jela sa roštilja i riblji specijaliteti. Posle kvalitetnog oborka, možete se zasladiti kolačima, krempitom, ananasom sa medom, sladoledom, palačinkama i sličnim delikatesima. Od pića se ovde posebno ističe karta vina koja obuhvata veliki zbor vrhunskih i kavlitetnih vina, ali i dobre rakije, hladna piva, kao i mnoga druga alokoholna i bezalkoholna pića. Celokupan ambijent, dobra hrana i piće uz profesionalnu uslugu doprinose da se restoran Monument uvek nađe u vrhu pretrage kada se traže najbolji restorani u Beogradu.

Treba napomenuti da se lanac restorana Monument nalazi na još sedam lokacija širom grada, uglavnom u šoping centrima, pa ne treba da vas iznenadi kada sednete na neko od mesta i vidite zaštitni znak ovog brenda. Više o ugostiteljskom lancu Monument možete videti na zvaničnom web sajtu, Instagram i Facebook nalozima, kao i YouTube kanalu.