Restoran Golf

0
Oceni članak

Mnogi jedva čekaju neki slobodan trenutak kako bi ga posvetili sebi i najbližima. Jedan od boljih načina za kvalitetno provedeno vreme je pronalazak neke mirne luke za opušten odmor u prirodi. Odlične uslove za ovo ima veliki broj izletišta Beograda koji imaju atraktivnu ponudu za sve uzraste. Tu su duga šetališta, staze i sprave za rekreaciju, klupe i stolovi za upijanje pozitivne energije koje emituje zelenilo i šume Beograda. Jedno od najpoznatijih park šuma i izletišta koji mnogi rado posećuju je Košutnjak, koji ima sve navedeno, a po celoj njegovoj teritoriji raspoređeni su i poznati beogradski restorani i kafići u kojima se posle šetnje može predahnuti. Košutnjak je poznat kao jedno od mesta u gradu gde se nalaze najbolji restorani u Beogradu u koji svraćaju svi oni koji bi da pobegnu malo od centra i uživaju u hrani i piću okruženi prelepom prirodom, mirom i tišinom.

Jedan od najpopularnijih restorana Košutnjaka, ali i grada je restoran Golf koji se nalazi u ovoj prelepoj oazi, na adresi Kneza Višeslava 23. Odmah po dolasku na prostran parking restorana primetićete lepu, veliku baštu restorana. Ovde se od ranih prolećnih lepih dana, pa sve do kasno u jesen, pogotovu u udarnim časovima teško može naći slobodno mesto. Hladovinu prave razgranate krošnje drveća lipe i hrasta koje se dalje utapaju u gustu šumu Košutnjaka, ali i suncobrani, dok fontana koja žubori pored vas dodatno doprinosi osećaju spokojstva. Po malo hladnijim danima, ili kada nema mesta u bašti unutrašnja sala je na raspolaganju gostima. Prelepo dizajnirana u diskretnim tonovima ovde ćete se osećati podjednako prijatno, a po danima sa snegom pravo je uživanje uživati pored velikog kamina. Jelovnik restorana Golf obiluje najukusnijim gurmanlucima domaće i internacionalne kuhinje, ali i jelima od ribe. Poseban kuriozitet je da je upravo u ovom restoranu čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović napravio poznati, sada već nacionalni specijalitet “Karađorđeva šnicla”, čiji se originalni recept još uvek nalazi ovde, pa nemojte da vas začudi ako vidite da se na mnogim stolovima oko vas nalazi upravo ovo naše jelo. Karta pića obuhvata poznata vina, piva i rakije ohlađena na odgovarajuće temperature, žestoka i bezalkoholna pića, kao i ostale tople i hladne napitke.

Vrlo često ćete ovde moći da uživate u živoj svirci muzičkih orkestara, koji će se truditi da se lepo provedete sa svojom porodicom, prijateljima ili poslovnim partnerima. Posebno je čarobno kada se posle ukusnog obroka, dok uživate u razigranim melodijama, u smiraj dana uključi niska rasveta u bašti. Tada možete da se bezbrižno prepustite savršenoj atmosferi dok Beograd polako tone u noć.