Kulturni centar Surčin

0
Oceni članak

Gradska opština Surčin, sem što je poznata po jako lepim predelima u kojima se nalaze neka od najpopularnijih izletišta u blizini Beograda, poznata je i po brojnim istorijskim i kulturnim znamenitostima, ali i kvalitetnim ugostiteljskim i zabavnim objektima. Osim ovoga, u Surčinu se organuzuju i vrlo poznate i posećene manifestacije u Beogradu, kao što je Bojčinsko kulturno leto, što sve doprinosi tome da se u Surčinu, ali i kultura Beograda podigne ne još viši nivo.

Kao i u ostatku države gde kulturni centri svemu što je navedeno daju veliki doprinos, tako i u Surčinu, kulturni centar Surčin daje značajnu, možda i presudnu ulogu, u organizaciji kulturno-istorijskih manifestacija i programa. Delatnost kulturnog centra se odnosi na administrativne, tehničke, finansijske, markentiške i druge poslove koji su neophodni u organizaciji kulturnih događaja i stvaranju kulturnih sadržaja u oblastima od filmske, muzičke, likovne umetnosti i književnosti, a koji su od značaja za građane Surčina i Beograda. Poznate kulturne manifestacije koje organizuje kulturni centar Surčin, sem pomenutog Bojčinskog kulturnog leta, su Opština otvorenog srca, Dizanje maja, Kolači po volji i mnoge druge.

Više informacija o kulturnom centru, događajima koji se organizuju, fotografije i kontakt podatke možete pogledati na zvaničnom sajtu, a najnovije vesti i objave možete pratiti na Facebook i Instagram stranicama, kao i YouTube kanalu.