Etno kuća Tri kuma debela

0
5/5 - (4 votes)

Mnogi od nas kada požele dobar provod često pomisle na dobre stare zemunske kafane i restorane. Specifičan ambijent koji podseća na boemske kvartove, ali i autentična zdanja koja dišu u ritmu starih vremena i zadržala su tradicionalni duh glavni su razlozi zašto su kao najatraktivnija mesta za izlazak i dobru zabavu tražene baš restorani, etno kuće i kafane u Zemunu. Tražeći zanimljiva mesta, lako smo došli do srca Gardoša gde se u ulicama oko kule nalaze izvorne stare kuće, gde se u jednoj od njih nalazi jedno od najpoznatijih etno domaćinstava u gradu.

U pitanju je nadaleko čuveno boemsko mesto “Tri kuma debela” koje se nalazi na adresi Sinđelićeva 34. Po ulasku u etno kuću sa kaldrmisane ulice odmah ćete primetiti prijatnu atmosferu i ambijent koji je karakterističan za stare zemunske prizemne kuće. Tu je prostor sa starim tapetama, okačenim umetničkim slikama i fenjerima po zidovima, a po sali raspoređene stolove sa stolicama u stilu vojvođanskih salaša. U pitanju je restoran vojvođanske tradicionalne kuhinje, a od pića ovde je uobičajeni meni koji se sastoji od velikog izbora piva, vina, žestokog pića, ali i bezalkoholnih napitaka, a od hrane se može naručiti meze. Neposredno i vrlo ljubazno osoblje vam odmah daje do znanja da će se jako potruditi oko vas kako biste se još prijatnije osećali, ali obzirom na kapacitet i veliku popularnost predlažemo da rezervišete mesta telefonom pre dolaska. Etno kuća ima i prelepu terasu sa koje se pruža divan pogled na Dunav i dalje ka Banatu. Poseban štimung pravi muzika koja se ovde kreće od starogradske do rock muzike, taklo da se većini posetilaca muzički program, koji zabavlja goste i podiže atmosferu, dopada. Ukoliko dolazite automobilom, treba napomenuti da etno kuća Tri kuma debela nema svoj parking, ali ovaj deo Zemuna ima ulični parking u ovoj i okolnim ulicama. Radno vreme je od nedelje do četvrtka od 12 časa do 23 časa, dok je petkom i subotom radno vreme od 12 do 1 čas iza ponoći.

Još jednom bi naglasili da je rezervacija obavezna, a za više informacija i kontakt telefone možete posetiti sajt, a fotografije koje prikazuju kakav je provod ovde možete videti na Facebook stranici i Instagram profilu.