Etno domaćinstvo Jevtić

0
4.7/5 - (7 votes)

Etno domaćinstvo Jevtić

Lepi dani tokom godine po pravilu izmame napolje veliki broj ljudi da uživaju u prijatnim danima i uz šetnju ili sport provode lepe trenutke. Za ovakav vid relaksacije najposećenija su beogradska izletišta od kojih se neka poput Ade ili Avale nalaze na teritorijama centralnih gradskih opština, ali Beograd ima mnogo lepih mesta za odmor i relaksaciju i u okolini grada. Ukoliko se odlučite da obiđete Barajevo i njegove lepote, ovde ćete imati dosta divnih mesta koja možete da obiđete od prelepog jezera, preko gustih šuma i proplanak, manjih rečica, preko značajnih kulturno-istorijskih spomenika, a tu su i lepa vinarija, poznate kafane i beogradski restorani. Ono što je ovde takođe zanimljivo su etno restorani kojih ima na više mesta, a koji su mirna mesta za predah koja postaju sve značajnija i za turizam Beograda.

Jedno od najlepših mesta u ovom delu grada je Etno domaćinstvo Jevtić koje se nalazi u Staroj Lipovici i koje je duže vreme bilo skriveni dragulj Barajeva. Kao i u mnogim mestima u Barajevu i ovde protiče bistra rečica koja upotpunjava skoro bajkoviti ambijent u kome je svoje mesto našlo etno domaćinstvo koje oduzima dah. Po dolasku, krećete kamenom stazom koju okružuje drveće, cveće svih boja i ukrasno bilje i idete ka restoranu. On ima veliku natkrivenu baštu sa ćilimima i nameštajem za sedenje koji je izrađen od najkvalitetnijeg drveta pri čemu su ostavljeni delovi prirodnih oblika kako bi ceo prostor dobio potpuno autentičan izgled. Enterijer ima sličan dizajn sa interesantnim detaljem u centru gde se nalazi bunar. Izgled objekta prati izbor hrane i pića, pa tako su na meniju topla i hladna predjela, jela sa roštilja poput ćevapa, vešalica, ražnjići, vrat, kobasice, šnicle, zatim kuvana jela kao što su pasulj, kupus, gulaš, škembići do prasećeg i jagnjećeg pečenja i teletine, jagnjetine, jaretine, butkica ispod sača. Ne treba zaboraviti ni riblje specijalitete poput pastrmke, skuše, soma i oslića. Uz sve ovo postoji veliki izbor salata, priloga, tople lepinje i pogače, pa će se uživanje u tradicionalnim specijalitetima dugo pamtiti. Od pića‚ u ponudi je dobar izbor kvalitetnih vina, domaćih rakija, piva i žestokog pića, ali i toplih napitaka, vode, sokova. Za decu je obezbeđen i mini zoo vrt gde mogu izbliza videti životinje i pomaziti ih, a u planu za najmlađe je i etno park. Ovde često predveče postoji i muzički program gde ćete se potpuno opustiti i zapevati uz starogradske hitove dok je oko vas predivna priroda. Ovde u miru prirode imate i prenoćište u Beogradu pošto je u ponudi 7 udobnih apartmana u kojima se možete odmoriti i zaspati uz cvrkut ptica koji će vas ujutru i probuditi. Posle ovakvog fenomenalnog početka dana možete svratiti na doručak koji je takođe u ponudi restorana. Kad budete sve ovo iskusili shvatićete da se život u najvećem delu sastoji od malih stvari koji čoveka čine srećnim. Ono što je sigurno da etno kompleks ima potpuno zaokruženu ponudu u jednom savršenom okruženju i da će u narednom periodu postati vrlo jak adut za etno turizam u Beogradu.

Za više informacija, veći broj fotografija i ostalo što vas zanima možete posetiti sajt, a objave i najave možete pratiti na Facebook i Instagram stranama etno domaćinstva Jevtić.