Escape game – Space room

0
Oceni članak

Ako je loše vreme za izlet ili odmor u Beogradu na otvorenom, a i dalje želite da zabavite decu, tinejdžere, ali i starije prijatelje ili kolege iz vašeg okruženja dobro je znati da postoji veliki broj zanimljivih mesta u gradu gde ih možete povesti i kada pada kiša ili sneg. Kada pomislite da ste iscrpeli sve ideje i posetili sve zabavne parkove, igraonice i ostala mesta za razonodu i zabavu, a ipak želite da ih usrećite nekom novom avanturom koja će ih ostaviti bez daha, nemojte klonuti duhom. Od skoro je u ponudi mesto koje je idealno za zabavu koje ću uzbuditi njihovu maštu i izazvati radoznalost bez obzira na uzrast.

U pitanju je Escape game koji, u ulica Španskih boraca 2, na Novom Beogradu ima izdvojenu tematsku sobu koja ima za temu rešavanje problema i putovanje kroz svemir.  Ukoliko vodite decu i tinejdžere trebalo bi da znate da je uzrast koji deca moraju da imaju bar 10 godina ukoliko su u pratnji roditelja, a ako dolaze bez pratnje moraju biti bar 16 godina stari. Broj članova u jednoj grupi je između 2 i 5 igrača. Ne bi bilo loše da bar jedan član ekipe ima elementarno znanje engleskog jezika. Kako se igra ne bi pretovrila u nerešivu zagonetku prisutan je i Game Master koji u skladu da afinitetima grupe može davati smernice, ali i uključiti se u igru i pomagati u rešavanju zagonetki ili davati ideje i nagoveštavati grupi šta bi moglo biti rešenje.

Kada je u pitanju tematska soba na Novom Beogradu, tema je svemir koji je oduvek izazivao strahopoštovanje pošto moramo da priznamo da još uvek za sve nas predstavlja nepoznanicu, samim tim i veliki izazov i mogućnost da se svi dobro zabave u Misiji novog doba u kojoj su se iznenada našli. Na početku igre grupa se nalazi u svemirskom brodu, a brodski računar obaveštava članove tima da je zračenje vanzemaljskog porekla onesposobilo kompletnu tehnologiju na Zemlji, da i dalje izaziva stalne kvarove električnih uređaja. Izvor ovog zračenja je otkriven, a nalazi se na udaljenom asteroidu. Misija tima je da odleti na asteroid, nađe taj izvor zračenja i onesposobe ga. Odmah potom se kreće u svemirsku avanturu na nepoznato vasionsko telo, a dalji tok igre je fenomenalan, pa je zabava u Beogradu ovde sigurna i nezaboravna.

Escape room ima još četiri tematske sobe koje se nalaze na Starom gradu blizu Terazija na adresi Kralja Milana 6, pa ukoliko vas više zanimaju teme poput tajne laboratorije, enigmatike, samurajske tajne ili tema koja ima vezu sa Alisom u zemlju čuda posetite zvaničan web sajt kako biste dobili više informacija, pošto je ovde moguća i organizacija rođendana i slično. Na Facebook ili Instagram stranicama takođe možete pratiti nove objave.