DŽipijada “Baroševac 2022”

0
Oceni članak

U subotu 09. aprila 2022. godine, posle dve godine pauze zbog pandemije COVID 19, ponovo se održava četvrta po redu Džipijada “Baroševac 2022”. Baroševac je mesto na teritoriji opštine Lazarevac.

Početak ove zanimljive manifestacije u Beogradu počinje skupom takmičara od 7 do 10 časova u Baroševcu, gde je organizovan doručak i njihove prijave. Staza za takmičenje u dužini od 42 kilometra je spremna za turističku vožnju. Svi učesnici će voziti stazu do određenog mesta gde je planiran predah i ručak u intervalu od 13 do 14 časova. Od tog mesta potom kreće Soft, Hard i vožnja kvadova, koje su podeljene po kategorijama. Inače, staza za tu vožnju je dugačka oko 10 kilometara. Na 500 metara od cilja te staze počinje brzinski ispit na kružnoj stazi dužine 6 kilometara i takođe se vozi po kategorijama. Očekuje se veliki broj učesnika i vozila čime će turizam u Beogradu i Lazarevcu dobiti dodatni impuls. Po završetku takmičenja planirana je večera oko 18 časova, uz muziku i neograničeno piće u restoranu ˝Šarena kapija˝, gde postoji veliki broj prijavljenih osoba za prenoćište.

Džip klub Troper još jednom poziva sve zaljubljenike u ekstremnu vožnju, kako takmičare, tako i gledaoce, da im se pridruže na spektaklu koji se očekuje 9. aprila nadomak Lazarevca, a za sve učesnike koji dođu dan ranije, organizivan je prijem i večera u Bakinoj kolibi u Baroševcu.