Restoran Grmeč

0
5/5 - (24 votes)

Restoran Grmeč

Plato oko Politike oduvek je imao poseban šarm i bio je magnet za novinare „politike“ i „Radio Beograda“, a potom i za sve ostale ljubitelje prave kafanske atmosfere. Bez obzira da li pripadate navedenim grupama čuvena kafana koja ima dugu tradiciju sigurno vam nije nepoznata.

U pitanju je čuveni restoran Grmeč koji se nalazi na svojoj poznatoj adresi Makedonska 32 od daleke 1946. godine. Iako je na jednokraće vreme bila prinuđena da zatvori svoja vrata, na veliku radost svih Beograđana i posetilaca našeg grada, Grmeč je renoviran i ponovo je širom otvorio vrata svima koji su se zaželeli stare dobre kafanske atmosfere, uživanja u domaćoj, tradicionalnoj hrani i piću i po lepim danima uživanju u bašti ispod krošnji starih lipa, pa su beogradski restorani ponovo u svoju ponudu uvrstili objekat koji služi na ponos celoj državi.

Da bi se izdvojio malo od uobičajene ponude koju restorani Beograda uglavnom imaju, novi vlasnici su rešili da meni što više liči na onaj koji se decenijama služio, pa tako u prepodnevnim časovima kada se služi doručak ovde možete svratiti na kačamak sa kiselim mlekom, omlet, prženice ili poparu, a tokom dana na stare proverene specijalitete, a tu su hladna i topla predjela, supe i čorbe posle kojih možete preći na kuvana jela poput škembića, ribića na kajmaku, jagnjeće kapame ili jela sa roštilja gde se izdvajaju sočne pljeskavice, ćevapi, vešalice, rebra na kajmaku i mnoga druga, a možete takođe probati jagnjeće ili teleće pečenje ili jela po porudžbini tipa jagnjećih pikljeva ili dimljenih butkica. Zasladiti se možete baklavama, kohom ili šnenoklama, kao i uvek ukusnim palačinkama. Standardna ponuda pića pri čemu treba naglasiti da je vinska karta orijentisana ka domaćim vinima.

A da bi ovo bilo mesto koji mnogi biraju kao odlično mesto za interesantan izlazak, domaćini su rešili da petkom i subotom obezbede muziku „uživo“ kako bi dodatno podigli kvalitet usluge koji pružaju dragim gostima. U ovom delu grada svi restorani i kafići imaju parking kao bolnu tačku, pa ako niste spremni na duža krstarenja po okolnim ulicama preporučujemo planiranje prevoza ili parkiranje u javnim garažama većih kapaciteta poput one na Obilićevom vencu, Pionirski park ili Botanička bašta. Više o samom restoranu, kontakt informacije fotografije i ostalo možete pogledati na zvaničnom sajtu, Facebook ili Instagram stranama kafane Grmeč.