Restoran Dušanovački cvet

0
Oceni članak

Nekada je postojala tradicija u Srbiji, da se posle naporne sedmice porodica i prijatelji okupe na nekom lepom mestu kako bi se relaksirali, popričali i posvetili vreme jedni drugima uz lake teme bez opterećenja. Ovaj lep običaj se održao do današnjih dana, možda u malo drugačijem formatu, ali su najbolji restorani u Beogradu uvek puni kad ljudi imaju slobodnog vremena da ga provedu u dobrom društvu. Iako godišnje doba nije preterano važno, toplije vreme i vikend su bili idealni za ovu vrstu okupljanja, a beogradski restorani na lepim lokacijama sa baštama u hladu su uvek bili na dobrom glasu.

Jedan od njih se nalazi na Dušanovcu, u okruženju koje nije tokom godina pretpelo velike promene, gde su u blizini zeleni parkovi od koji je najpoznatiji Šumice, koji kao i restorani poput Dušanovačkog cveta nude prostor za odmor, uživanje i izlazak. Kada je lepo vreme do izražaja dolazi prelepa bašta okružena zelenilom sa drvenim enterijerom. Unutrašnjost je diskretno uređena sa rustičnim lusterima, lepim zavesama i starim fotografijama po zidovima uz nekoliko ukusno razmeštenih biljaka koji odaju lep utisak. Meni je izvrstan, počevši od pršuta, sira i kajmaka, preko toplih predjela kao što su grilovano povrće, punjene pečurke na žaru, pa supa i čorbi do glavnih jela. A tu se posebno ističu jela sa roštilja, pečenje sa ražnja i pod sačem do specijaliteta kao što su razne vrste šnicli, medaljoni, svinjski file na kajmaku, mlinci, mučkalica, više vrsta izuzetno ukusnih bifteka što sve prati topla domaća pogača. U ponudi je i više vrsta sveže ribe, paste, salate, kao i slatke poslastice. Sem fenomenalne hrane i pića, dobra zabava u Beogradu godinama ovde privlači goste jer su česte večeri sa tamburašima ili gitarom koji su odlični za atmosferu. Ovde možete organizovati i porodične svečanosti, poslovne ručkove i proslave, a usluga je odlična, domaćini će umesto vas misliti na svaki detalj, tako da se možete opustiti prilikom organizacije.

Izuzetno lepo mesto koje je za svaku pohvalu, a više informacija, kontakt za rezervacije, galeriju fotografija i drugo možete pronaći na Facebook i Instagram stranama restorana Dušanovački cvet.