Lovište Donji Srem

0
Oceni članak

Osećaj prostranstva po prelepim poljima, pejzaži od kojih zastaje dah i šetnja uz prijatelje na čistom vazduhu predstavljaju motive zbog kojih se ustaje pre zore i odlazi na odmor u prirodi i uživanje u lovu. Ovo je naročito izraženo u prostranstvima Vojvodine i Srema, gde je lov i ribolov popularan i razvijen, i kao takav izuzetno važan za turizam u Srbiji i njegov dalji razvoj. Ovde u poljima Srema na području Beograda se nalazi divno lovište koje se prostire na oko 28.000 hektara, a u prirodi se gaje uobičajene vrste divljači, karakteristične za prostor Beograda, kao što su srna, divlja svinja, zečevi, fazani i jarebice. U lovištu je dosta rasprostranjen i popularan lov na svinje koji praktikuju mnogi lovci. Iako dominantan, čovek oseća strepnju dok pokušava da pronađe životinje koje se vešto skrivaju u utočištima koje priroda Beograda pruža, pa je, bez obzira na izvesnu prednost, lov na divljač uvek neizvestan.

U lovištu su na preko 30 mesta raspoređene lovačke čeke, hranilišta i pojilišta za divljač ima na preko 100 lokacija, a u njemu se nalazi i lovački domovi u Batajnici i Dobanovcima, što pokazuje da su se u lovačkom udruženju za ovaj sport u Beogradu na lovištu “Donji Srem” ozbiljno spremili. Ovde je i lov na fazana pravo uživanje pošto se ova koloritna ptica često sreće u prirodi, a lovci ističu i često sretanje zečeva.

U pitanju je jedno od 10 lovišta u Beogradu, koje se nalazi u nadležnosti Lovačkog Saveza Beograda. Lovištem gazduje lovačko udruženje „Zemun“, a više informacija možete saznati na zvaničnom sajtu Lovačkog saveza Srbije.

Napomena: Fotografije nisu iz ovog lovišta.