Gradska Pivnica Terazije

0
5/5 - (3 votes)

Oduvek je u Beogradu postojala potreba za mestima na koja se može svratiti, popiti kafa tokom dana, a tokom popodnevnih časova doći na prijatno mesto gde je moguć odmor i predah od napornog dana. Piće i razgovor sa kolegama, porodicom ili prijateljima mnogima je lekovit i dobar način da se provede kvalitetno vreme. Iako su ranije dominirali kafići kao mesta gde se provodilo vreme, u poslednje vreme je primetan trend u kome se beogradske pivnice nameću kao nov pristup kako bi se ispunila želja gostima.

U talasu novotvorenih pabova i pivnica po gradu svojim položajem, ali i enterijerom, atmosferom i pozitivnom energijom izdvaja se Gradska Pivnica Terazije. Enterijer i autentični ambijent se potpuno uklopio u  Terazije, prostorno kulturno-istorijsku celinu koja je od velikog značaja za grad. U okviru pivnice postoji više od 100 mesta za ljubitelje kvalitetnih piva, ali i dobre hrane. Po lepom vremenu se iznose stolovi i stolice ispred pivnice kako bi oni koji žele mogli napolju da uživaju u piću i specijalitetima pivnice. Kada su piva u pitanju kao što se i očekuje od prestižne gradske pivnice izbor industrijskih i kraft piva domaćih i inostranih proizvođača je veliki, a čak i ukoliko ste poznavalac možete se obratiti za savet iskusnom osoblju koje će vam pomoći da odaberete pravi ukus za sebe. Ovde se, kao i pivu, velika pažnja posvećuje raznovrsnim, maštovitim i ukusnim jelima, tako da vam preporučujemo da uz hladno pivo probate neke od kreacija šefa kuhinje koje su perfektno aranžirane, pa je često lepo samo ih i videti ih na stolu. A kako bi vam zagolicali maštu nabrojaćemo neke od njih. Od predjela se ističu Miročki sir u sosu, girice, plata sireva ili suhomesnatog ili suve šljive punjene sirom u slanini, a od glavnih jela popularna su rebarca u domaćem sosu, ukusna pileća krilca, dimljene butkice, veliki izbor vrhunskih kobasica i burgera. Na meniju se može naći i domaća kuvana jela poput sarme, prebranca, podvarka, paprikaša, gulaša od divljači. Tu su i sendviči, salate, prilozi, dodaci, zimi idomaća turšija, a na kraju se možete zasladiti nekim od dezerata kao što su kolač od maka ili pita sa višnjama. Vrlo često se organizuje gledanje sportskih utakmica, ali i kocerti i svirke, pa je petkom ili subotom ovo pravo mesto gde su tokom večeri uzbudljiv izlazak i dobra zabava u Beogradu sigurni.

Na zvaničnom web sajtu, kao i na Facebook i Instagram stranicama možete dobiti više informacija, pogledati fotografije iz provoda ili specijaliteta iz kuhinje, ali i pratiti objave o novinama koje Gradska Pivnica Terazije stalno stvara.