Centar za kulturu Barajevo

0
Oceni članak

Centar za kulturu Barajevo

Kulturni centri u Srbiji su kulturno-obrazovne ustanove u kojima se organuzuju kulturna dešavanja, koji su posvećeni prvenstveno lokalnoj zajednici, doprinoseći da kultura u Beogradu bude podjednako omogućena na celoj teritoriji grada. Upravo oni svojim delovanjem imaju značajan uticaj na život ljudi u opštini. Ukoliko obilazite Barajevo i okolinu imate prilike da u centru vidite zdanje centra za kulturu, a često i da vidite i budete učesnik neke lepe manifestacije u Beogradu.

Zaposleni u Centru za kulturu Barajevo ulažu veliki trud kako bi građanima Barajeva i okoline omogućili da prate trendove u svim oblastima kulture. Redovno se realizuju različiti programi u svečanoj sali i domu kulture, a kad vremenske prilike to dozvoljavaju i značajni događaji iz oblasti kulture na otvorenom. Tu se prvenstveno misli na redovan filmski program sa aktuelnim filmovima, pozorišne predstave, a često se organuzuju i svirke, koncerti, tribine i predavanja, stand up komedije, kabarei, festivali, hobi i dečji programi i ostale kulturne manifestacije u Beogradu. Centar za kulturu posebnu pažnju posvećuje najmlađima pa su tu, sem dečjih filmova i predstava i Novogodišnji program za decu, škole glume, edukativno – kreativne radionice za decu i takmičenje u kucanju vaskršnjih jaja “Najjače jaje“. Povremeno se organizuju i posećene beogradske izložbe slika, fotografija, umetničkih dela i alata.

Kada su u pitanju veći i značajniji događaji u Beogradu na koji dolazi veliki broj posetilaca, tu se prvenstveno misli na Barajevsko kulturno leto koje tokom čitavog letnjeg perioda ima izvanredan program, zatim na festival poezije “Olovko NE ĆUTI 2019”, manifestacije „Preobraženje u Barajevu“, “Vidovdansko veče”, „Barajevski medenjak“, kao i na Lipovički kotlić u Lipovačkoj šumi.

Dodatno, u nedostatku lokalne turističke oganizacije vrše promociju značajnih izletišnih i turističkih potencijala opštine Barajevo, koja uopšte nije mala. Za više informacija o Centru za kulturu Barajevo, možete posetiti zvaničan sajt, a objave i najnovije vesti možete pratiti na Facebook i Instagram stranicama.