Poslastičarnica Avala – Agim Abazi

0
5/5 - (4 votes)

Kada se pomenu beogradske poslastičarnice, obično se pomisli na poslastičarnice  koje su dizajnirane u modernom arhitektonskom stilu, lepim enterijerom i baštom ukrašenom veštačkim zelenilom. Ali izlet i lep vikend u Beogradu koji želite završiti ili početi time što ćete se zasladiti ne mora da ima sve ove sadržaje. Naprotiv, stare dobre, poslastičarnice sa tradicijom su jako bitne za turizam Beograda.

Planina Kosmaj nudi zaista mnogo mesta za zabavu, pa ako ste u ovom delu Beograda svratite u Sopot, u staro jezgro grada, gde ćete u samom centru glavne trgovačke ulice naći jednu ovakvu poslastičarnicu. Stare rashladne vitrine i prijatna atmosfera će učiti da se zaista lepo osećate. Uobičajena ponuda koja obuhvata slatkiše i limunadu po više nego pristojnim cenama uz ljubazno osoblje je ono što preporučuje ovo mesto. Jednostavnost u svojoj punoj veličini je stvar za kojom mnogi čeznu, pa ako se prepoznajete svratite u ovu dobru staru poslastičarnicu pošto postaju zaista retke kod nas i mnoge ne mogu da izdrže konkurenciju koju savremeni svet nameće. Lako ćete je naći, adresa je Kneza Miloša 46, Sopot.

Sopot je poznat i po čuvenom filmskom festivalu SOFEST, koji se održava svake godine početkom jula, ali u okolini se nalaze i mnoga druga poznata mesta i kulturno istorijski spomenici koja će doprineti tome da se cela okolina izdvoji u izletničkoj i turističkoj ponudi Beograda i Srbije.