Sportski centar Rakovica

0

Iako Rakovica sa svojim prirodnim lepotama, šumskim pojasevima koji su puni čistog vazduha, uz obilje staza i mesta gde ima dosta sporta i rekreacije, ipak je su sve ove lokacije na otvorenom. Ovo često nije dovoljno već je potrebno imati neki zidani objekat gde se može sport u Beogradu, odnosno Rakovici odvijati nesmetano i po hladnom vremenu, kiši i snegu.

Na sreću građana Rakovice, na adresi Viševačka 2 nedaleko od železničke stranice Rakovica, već više od dve decenije nalazi se sportski centar Rakovica koji je u mogućnosti, naročito posle rekonstrukcije da pruži sve uslove za bavljenje sportom u kvalitetnom opremljenom centru. Najviše se koristi sala, odnosno dvorana koja ima i tribine na koje može da stane preko 1.000 posetilaca pa se često organizuju značajna sportska takmičenja i sportski događaji, ali i različit kulturni, umetnički i zabavni programi. Dvorana ima kvalitetan parket, pa se ovde češće okupljaju lokalne ekipe da odigraju neku partiju malog fudbala, rukomet, basket, florbol, odbojka i slični sportovi, ali sem rekreativaca ovde često treniraju i profesionalni sportisti.

Sem sale posetiocima su na raspolaganju fitness sala, multifunkcionalni teren, teretana i sala za borilačke sportove. Vrlo popularan i savremen fitness centar je dosta posećen jer je opremljen najsavremenijom opremom, poseduje teretanu „Hamer Džim“, kompanije koja jedan od najpoznatijih u industriji fitness opreme. Sem fitness sale, često je popunjen i multifunkcionalni teren na otvorenom koji je namenjen za tenis, mali fudbal ili odbojku. Treba napomenuti i salu za borilačke sportove koju koriste naši sportisti, ali i salu za ženski fitness. Sala je obložena tatami podlogom i modernom opremom za fitness, jogu, pilates i zumu, ali i ostale sportove i treninge koje češće posećuju dame.

Treba napomenuti da su tokom rekonstrukcije potpuno renovirane sale za presvlačenje, tuševi i mokri čvorovi tako da je komfor posetilaca sada na zaista visokom nivou. Nakon sportskih aktivnosti skoro je nezaobilazno svraćanje u manji kafić koji se nalazi u okviru sportskog centra, a u blizini su i čuvena izletišta Košutnjak, Topčider, Avala koji nude mnogo atrakcija. Više informacija o sportskom centru Rakovica možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.