Splav restoran Sjaj

0

Boravak u prirodi, na čistom vazduhu i u zdravom okruženju je oduvek bio jedan lep način da ljudi provedu svoje slobodno vreme. Po lepom i toplom danu se uglavnom obilaze izletišta u okolini Beograda koja pružaju dobre uslove za miran i tih boravak na otvorenom. Primetan je trend i potreba novijih generacija izletnika da uz lepote prirode posete i vide i druge znamenitosti određene oblasti kao što su kulturno-istorijski spomenici, ali i atraktvni restorani i kafići. Ako ste se upustili u ostraživanje opštine Grocka treba znati da ona ima veliki broj kulturnih dobara gde spadaju stare kuće u Grockoj, brojne crkve i manastiri u Beogradu koji se nalaze u ovom kraju tako da izleti mogu biti vrlo interesantni. U blizini je i reka Dunav gde se nalaze lepi ugostiteljski objekti na reci kao što su restoran splavovi u Beogradu.

Jedan od poznatijih brod splavova na Dunavskom keju u Grockoj je splav restoran Sjaj. Od obale se spušta elegantna čelična konstrukcija po kojoj je postavljen zeleni etison. Splav je na jednom novou gde se sa dve strane po obodu nalaze stolovi na terasi, sa koje se pruža prelep pogled na Dunav. Jednako lep je i enterijer gde možete svratiti na piće ili ručak i po hladnijem vremenu. Ako se odlučite na ručak ili večeru, njih možete započeti ribljom čorbom ili hladnim i toplim predjelom. Ali splav restoran je poznat uglavnom po ribljim specijalitetima i to pečenoj ribi. Ovde možete birati između šarana, soma, smuđa, kečige, pastmke ili lignje uz razne salate. Ljubitelji roštilja takođe ovde mogu uživati u ćevapima, vešalicama, ražnjićima, pljeskavicama, kobasicama ili piletini, a može se naručiti i Karađorđeva ili Bečka šnicla. Od pića ovde vam mogu poslužiti vina u buteljkama ili flaširana, kao i piva ili rakije. Od bezalkoholnih uglavnom ima voda, sokova i toplih napitaka. Zna često da bude i muzičkog programa uz domaću i starogradsku muziku tako da provod ovde često zna da bude izuzetno zanimljiv i da traje do jutarnjih časova.

Ako želite da saznate više o splav restoranu, posetite njihovu Facebook stranicu gde imate sve informacije, a možete pratiti najave i objave restorana.