Restoran Romanija

0

Ako tražite lepa izletišta Beograda gde biste mogli da provedete miran dan ili odmor za vikend, preporučili bi vam opštinu Surčin koja je zaista uradila mnogo poslednjih godina na poboljšanju turističke ponude. Ovde se nalazi reka Sava gde na više mesta postoje uređeni prilazi, zatim Bojčinska šuma, ribnjaci, crkve i manastiri, kao i brojni beogradski restorani gde mnogi svraćaju često na ručak ili večeru. Mi vam preporučujemo jedan poznat restoran koji se nalazi na putu od centra Surčina ka Bečmenu.

U pitanju je restoran Romanija koji ima tradiciju dužu od dve decenije tokom koje je kod posetilaca stekao dobru reputaciju. Po dolasku odmah ćete videti ogroman parking sa oko 100 mesta i lepu letnju baštu natkrivenu suncobranima u koju ulazite kroz kapiju od kovanog gvožđa. Stolovi su savršeno postavljeni i aranžirani, a okružena je ukrasnim biljem. Enterijer je sa modernim osvetljenjem i savremenim dizajnom koji odmah ostavlja utisak čistog i urednog prostora. Dodati su stubovi od kamena i rustični lusteri koji dodatno oplemenjuju prostor, pa je boravak i obrok ovde vrlo prijatan. A u jelovniku preovlađuju domaća srpska tradicionalna jela koja obuhvataju jela sa roštilja, ukusni jagnjeći i teleći sač, a ovde posebno ističu kvalitetno pečenje, pa je svakodnevno u ponudi toplo jagnjeće pečenje. Imate i druge specijalitete poput telećih medaljona u sosu od pečuraka, mućkalica, gulaša, ali i ribu od kojih je na meniju pastrmka, šaran i losos, a  tu su brojne salate i dezerti. U karti pića postoji veliki izbor kvalitetnih vina, domaćih rakija i piva, kao i bezalkoholnih pića. Ovde se mogu organizovati porodične proslave pošto postoji prelepa svečana sala kapaciteta do 400 mesta. Ono što dodatno izdvaja objekat od ostalih je što nudi prenoćište u Beogradu, pošto u Romaniji imaju u ponudi 18 soba, koje su uglavnom dvokrevetne, ali ima i 4 sobe sa bračnim krevetom i 2 apartmana. Sve sobe imaju svoje kupatilo i terasu, moderno su opremljene, a naročita pažnja je posvećena dizajnu, pa smeštaj izgleda prelepo. Naravno, sve su klimatizovane i poseduju besplatan pristup Internetu, a moguće je i noćenje sa doručkom. Apartmani imaju dodatno mini bar i LCD televizor. Imajući sve u vidu zaključujemo da ćete se ovde dobro provesti i odmoriti ukoliko se ukaže potreba za tim.

Više informacija o restoranu, rezervacijama, smeštaju i ostalom što vas može interesovati možete pogledati na sajtu, a objave i novosti možete pratiti na Instagram i Facebook stranama.