Restoran Nacionalna kuća Čačanin

0

Beograd ima dosta mesta gde se sa porodicom, drugarima i prijateljima možete opustiti i razonoditi u slobodno vreme. Veliki broj izletišta u blizini Beograda, koji podrazumeva mnogo više od lepih mesta u prirodu poput rečnih ostrva, reka, jezera. Tu su i beogradske šume, planine i parkovi, ali i kulturno-istorijski spomenici i ugostiteljski objekti kao što su beogradski restorani, kafići, barovi i kafane.

Ako posle interesantnog izleta se nalazite na potezu između Košutnjaka i Miljakovačke šume ili blizini svratite u nadaleko poznati etno restoran Čačanin koji se nalazi u Borskoj ulici. Često ga se mnogi sete kada se spominju najbolji restorani u Beogradu pošto ima tradiciju dužu od pola veka. A od ulaska će vam biti jasno da je ovde u smislu enterijera, ali i kuhinjskih specijaliteta sve podređeno tradiciji. Svakako je najprijatnije u nekoj od tri bašte po toplom vremenu, ali postoje i sale koje imaju etno motive na svakom uglu u kojima možete ne miru ručati i po lošijem vremenu. Bašte su kapaciteta od oko 60 mesta svaka. Ono što će odmah zagolicati vašu maštu će biti prava tradicionalna srpska pogača koju rate kajmak i sir. Tu su i ostala srpska jela spremljena na stari način kao što su kuvana jagnjetina i piletina bez kostiju, rebarca na kajmaku, ali neka jela koja uglavnom nisu na meniju ostalih restorana poput belog mrsa, boemske mućkalice, ali i nadaleko poznatih kao što su teletina i jagnjetina ispod sača, što sve duže vreme doprinosi da etno turizam u Beogradu dobija sve više i više na značaju. Da biste na najleši način priveli kraju dolazak ovde pogledajte kartu pića i izaberite nešto što će vam prijati da se opustite i prepustite uživanju.

Kao i slični restorani Beograda i ovde možete organizovati porodična slavlja ili poslovne bankete, pošto su na raspolaganju velika etno sala kapaciteta do 200 gostiju, ali i sala za nepušače i sala za banket. Više informacija možete pronaći na Facebook profilu restorana.