Restoran kod Momčila

0

Tokom cele godine, kada vremenski uslovi to dozvoljavaju, širom grada mnogi koriste svaki slobodan dan da organizuju neki lep izlet. Beograd ima zaista toliko raznovrsnu ponudu da ovde svako može naći nešto za sebe od lepota prirode preko značajnih kulturnih dobara do ugostiteljskih objekata kao što su kafići, kafane ili poznati beogradski restorani. Jedno od mesta koje imaju sve što izletnici imaju želju da vide i obiđu je Barajevo. Postaje odlično mesto gde sve više ljudi žele da provedu dan ili odmor za vikend, pošto je blizu centra jezero Duboki potok, koje je jedno od nalepših jezera u Beogradu, tu je Lipovačka šuma, spomenici prirode i kulturno-istorsijke znamenitost i veliki broj odličnih restorana.

Jedan od najboljih i najpopularnijih je restoran kod Momčila koji već više decenija gradi svoju reputaciju, tako da više od preporuke govore ocene koje gosti ostavljaju posle dobre usluge. Restoran ima prelepu baštu koje se po hladnijem vremenu zatvara i koja je kapaciteta oko 100 mesta. Odlično je uređena, sa velikim saksijama sa zelenilom koje okružuje goste i diskretnim zidovima koje vas odvajaju od znatiželjnih pogleda. Enterijer je prostran i savršeno dizajniran tako da se vidi da je svaka stvar na svom mestu. Pod je svetle boje drveta, a tavanica bela po kojoj su razmešteni drvene grede koje su u savršenom skladu. Sa tavanice se spuštaju visilice različitih oblika koje nenametljivo osvetljavaju prostor. Nameštaj je diskretnih boja i od kvalitetnih materijala, na zidu se nalazi interesantna polica koja je puna kvalitetnih vina, pored njega ozidan ugao u kamenu odakle ističe voda, a po celom prostoru se nalazi ukrasno bilje koje oplemenjuje prostor. Ovde, kao i u jelovniku se vidi želja sa spajanjem savremenog i tradicionalnog. U ovako raskošno uređenom restoranu je za očekivati jelovnik koji je bogat specijalitetima, pa tako ovde imate veliki izbor toplih i hladnih predjela, čorbi, jela po porudžbini, pečenja, jela sa roštilja i brojnih specijaliteta od piletina, ribe i plodova mora, ali i ukusnih specijaliteta kuće kao što su Rebarca “Americano”, Lipovački Stek, Rolovan Svinjski File u Sosu od Pršute i druga. Sve ovo možete osvežiti salatama, prelivima i sosovima kako biste zasita uživali u hrani. Karta pića ima veliku paletu vrhunskih crnih i belih vina, domaćih rakija, piva i ostala dobra alkoholna pića, ali i tople napitke i sokove. Restoran ima i svečanu salu „Stil“ u kojoj se mogu organizovati porodična i poslovna slavlja, svadbe, rođendani, proslave.

Ispred restorana se nalazi veliki parking, tako da o parkingu ne morate da razmišljate, a tu je i fontana u boji koja noću izgleda zaista lepo na parkingu. Za više informacija, rezervacije i veći broj fotografija posetite zvaničan sajt, kao i Instagram i Facebook strane restorana kod Momčila.