Restoran i Vila Srbija

0

Mesta koja imaju čist vazduh i dosta zelenila su jako popularna tokom godine kada ljudi imaju vremena za zabavu i slobodne aktivnosti. Brojna su beogradska izletišta u gradu i oko njega gde mnogi ležerno provode vreme uživajući u plivanju, sunčanju, bacanju frizbija, fudbalu kada dođe vreme za vikend odmor. Jedno od mesta koje ima dosta stvari da ponudi posetiocima je Barajevo koje ima lepo jezero, u okolini je lovište pa se može desiti da vidite zečeve i fazane, a svude po opštini su čiste šume Beograda. Ovde možete da uz aktivnosti na otvorenom poželite da obiđete kulturno-istorijske znamenitosti ili neki lep restoran, čak i nađete udobno prenoćište u Beogradu, ukoliko vam se svidi i poželite boravak u prirodi da produžite.

Jedan od najpoznatijih restorana u ovom kraju je vila restoran Srbija koji je osnovan još davne 1980. godine. Natkrivena bašta koja pruža hlad i po najtoplijim danima je okružena zelenilom, ima veći broj stolova sa udobnim stolicama, gde se možete prepustiti uživanju u danu. Enterijeru je dizajniran na savršen način, pa vam po ulasku odmah upadaju u oči drveni pod, odlično urađen kameni zid, savremeno osvetljenje i stepenište sa rukohvatom i ogradom na spratu od kovanog gvožđa koji je ukrašen diskretnim ukrasima i detaljima što daje utisak da ste ušli u raskošan i luksuzan restoran. Galerija je jednako originalna, pa je potpuno svejedno koji ćete sto dobiti u restoranu. Jelovnik je pun domaćih srpskih specijaliteta, a tražena su pečenja sa ražnja, jela sa roštilja poput vešalica, ražnjića, ćevapa, ali jela po porudžbini kao što su Karađorđeva i Bečka šnicla. Naravno, jelovnik je toliko bogat da smo nabrojali samo neka popularna jela, a ostalo smo prepustili vama da birate u dogovoru sa ljubaznim osobljem. Karta pića sadrži dobar izbor vrhunskih crvenih i belih vina, pa ovde možete probati domaća iz vrhunskih srpskih vinarija kao što su Vukašinović, Zvonko Bogdan, Radenković, Kovačević, Aleksandrović i drugi. Tu su i kvalitetne domaće rakije, piva i ostala tražena alkoholna, ali i bezalkoholna pića poput toplih napitaka i sokova. Enterijer, bašta, kvalitetna hrana, piće i usluga su nadaleko čuveni, pa restorani Beograda imaju, na obodu prirodnog rezervata – zaštićenog lovišta “Lipovička šuma”, jedan od najboljih objekata koji imaju već dugo dobru reputaciju kod svojih gostiju. Ukoliko posle ručka ili večere želite da se odmorite ili ste popili čašicu više, pa tražite da li postoje neki udobni i čisti apartmani u Beogradu,  u sklopu kompleksa Srbija postoji i vila, pa je u ponudi više tipova apartmana od Standard varijante sa jednokrevetnim, dvokrevetni i trokrevetnim sobama, kao i Standard plus koji ima francuski ležaj. Sve sobe imaju svoje kupatilo sa tuš kabinom. Tu su još i President i De lux koji su opremljeni džakuzi kadom, mini barom i drugom opremom. Odmor će vam svakako prijati, pa kad se probudite ujutru, sigurno nećete zažaliti što se budite u udobnom krevetu u prirodi.

Kompleks poseduje svoj parking, a informacije o načinu rezervisanja, kao i više fotografija možete pogledati na sajtu, a novosti i objave na Instagram i Facebook stranicama restorana i vile Srbija.