Restoran Dorian Gray

0

Često dođe trenutak kada poželite da se malo opustite, odmorite od svega i odete na neko prelepo mesto gde bi vas ljubazno dočekali, a vi biste naručili neko fenomenalno jelo ili piće u kome biste dugo uživali. Sa druge strane bilo bi lepo da se restoran nalazi na atraktivnoj lokaciji koja podrazumeva staro jezgro grada, njegove lepote, autentične ambijentalne celine i mir koji ovaj deo grada pruža. Ovakva iskusta su u stanju da pruže samo najbolji restorani u Beogradu koji su jako puno uložili u svaki segment poslovanja kako bi mogli da izađu u susret svakom pa i najprobirljivijem gostu.

Restoran koji je stvorio sve uslove da vam pokaže uslugu na ovako visokom nivou je Dorian Gray koji se nalazi na Dorćolu, u ulici Kralja Petra 87-89. Prvo što ćete po dolasku primetiti je reprezentativan ulaz sa savršeno obrađenim kamenim stubovima i vrata od stakla i drveta, koje ulepšava ukrasno zelenilo u bogatim saksijama, koji će vam odmah dati do znanja da je u pitanju vrlo ekskluzivan restoran. Do ulaza na trotoaru prelepa natkrivena bašta u kojoj su divne pletene stolice oko stolova koje će vam se dopasti, pa ćete verovatno poželeti odmah da sednete napolju. Bašta je natkrivena, a nalazi se u senci lipa, dok se sa pergole spuštaju bujni zeleni bršljenovi dok se po obodu bašte nalazi raznobojno cveće i ukrasno bilje. Ono što je važno je činjenica da restoran ima savremen sistem grejanja koji omogućava da i po hladnom vremenu sedite napolju i uživate u specijalitetima restorana i ispijate najbolja vina i pića. Enterijer je dizajniran na perfektnom nivou, a sala i galerija svojom toplinom i pozitivnom energijom pozivaju posetioce da provedu ovde svoje slobodno vreme. Elementi poput detaljno izrezbarenih stubova koji se uzdižu u restoranu, zelenilo koje je diskretno raspoređeno po unutrašnjosti, kao i detaljno urađena ograda od kovanog gvožđa su samo mali element koji se rečima da opisati. Stolovi, fotelje, stolice, lepe slike umešno uramljene i lusteri neobičnih oblika, samo se ređaju predmeti koji su savršeno uklopljeni pa daje fascinantnu i impresivnu atmosferu u kojoj možete poželeti  da provedete diskretan mini odmor u Beogradu. Logično je da od ovakvog okruženja očekujete vrhunske specijalitete i ljubazno osoblje. Upravo to će i uslediti, pošto je restoran poznat po čestim promenama menija i eksperimentisanju sa hranom, ali i vrhunskom estetskom izgledu jela. Moguće da će vam biti potrebna pomoć konobara pošto su postavljeni jako visoki standardi u izboru specijaliteta iz jelovnika, koji se stalno usavršava i osmišljava. Nisu retka neuobičajena jela, za koja ukoliko nemate iskustva i ne želite da eksperimentišete, bolje je da se posavetujete sa stručnjacima. Vinska karta je puna vrhunskih i kvalitetnih vina koja obuhvataju sorte belih, crvenih, penušavih ili desertnih vina, rozea iz Srbija, ali i iz celog sveta, tako da ćete imati zaista fenomenalan izbor, ali i pomoć iskusnih somalijera.

Restorani Beograda kao Dorian Gray, zajedno sa ukupnom slikom koju pruža, sa sve okolnim ambijentom, odavno je postao jako bitan za ugostiteljski i turizam Beograda uopšte. Uz znamenitost grada postaje nezaobilazan simbol prilikom posete našem gradu i mesto gde du dobro raspoloženje i zabava u Beogradu zagarantovani. Kako biste saznali više o restoranu Dorian Gray, izvršili rezervaciju i pogledali više fotografija posetite zvaničan sajt ili Facebook stranicu. Treba naglasiti da je parking u Beogradu ovde moguće naći na ulici ili u gradskoj garaži na Obilićevom vencu.