Rašino selo

0

Ako ste u potrazi za zaniljivim mestima u Beogradu koja biste obišli sa porodicom ili prijateljima, dobra vest je da postoji veliki broj interesantnih izletišta u blizini Beograda gde se možete lepo provesti i naučiti nešto novo. Pa tako ukoliko planirate neki uzbudljiv izlet ili čak mini odmor na selu, a voleli biste da obiđete Lazarevac i okolinu, možete turu započeti u jednom lepom mestu blizu Lazarevca vrlo značajan za seoski turizam u Srbiji i njegov dalji razvoj.

U pitanju je seoski kompleks koje se zove Rašino selo ili Rashaville, u mestu Rudovci pored Lazarevca. Ovo prelepo selo predstavlja kombinaciju tradicionalnih srpskih objekata iz XVIII i XIX veka i pogodnosti koje čine savremen život (Internet, kablovska TV, klima). Možete se ponovo upoznati sa autentičnim srpskim selom, našom kulturom i tradijom koju smo malo zapostavili u poslednje vreme. Ovde se na svakom koraku nalaze male drvene stare kuće kao što su vajati, mlekare, kačara koja se koristi kao muzej restoran, zatim kameni bunari, deo gde je izložen stari alat, biblioteka. Blizina reke Pešter je dala ideju pa kroz Rašino selo protiče potok, a tu je i vodenica gde posetioci mogu sami da samelju žito i posle ga iskoriste za svoje potrebe. Gostima su na rasplaganju čajdžinica sa različitim vrstama čajeva, dućan, kafe poslastičarnica i restoran. Ovde postoji i smeštaj u hotelu RAS koji ima srednjevekovni stil gradnje, a poseduje više apartmana, tako da se možete odlučiti da ovde provedete i više dana. Po celom Rašinom selu slobodno se šetaju kokoške, ćurke, guske i patke tako da je okruženje zasita idilično.

Ovde se nalazi i jedinstveni hotel za konje sa 12 „apartmana“ i gde konji mogu uživati u sređivanju kopita i grive, kupanju u toloj kupki, pedikiru a imaju i veliko šetalište. Od ostalih sadržaja možete iskoristiti priliku i jahati magarca u okviru sela  ili koristiti salu za rekreaciju, ali i posetiti lepote ovog kraja. Pa ukoliko vam je lakše da okolinu i ovaj kraj upoznate sa nekim iz sela moguć je i organizovani obilazak turističkih znamenitosti, manastira i crkava, prelepe prirode, šuma, livada sa vodičem. Ovde se često organizuju i razne manifestacije tako da zaista ima mnogo sadržaja i toplo preporučujemo obilazak ovog prelepog mesta.

Za više informacija, fotografija, rezervacije i ostale informacije možete posetiti sajt Rašinog sela.