Pečenjara kod Žike

0

Obilazeći najlepša izletišta oko Beograda gde je osmeh i radost svima na licima jer mogu da se opuste i čak sednu na travu i uživaju u lepoti života, često se javi želja za nekim lepim ručkom. Ako obilazite Obrenovac i njegovu okolinu, koja je puna zanimljivih mesta, nije loše znati da je čitava oblast poznata po dobrim domaćinima.

Onda kada svoj odmor u Beogradu želite da presečete ili završite ručkom to može da bude u Pečenjari kod Žike. Do ove pečenjare bez nas došli bi i sa stalnim preporukama meštana Obrenovca, koji je hvale na svakom koraku. Kada krenete šabačkim putem koji povezuje Obrenovac i Šabac, na samom početku, sa leve strane nalazi se lokal ove pečenjare. Čim uđete u prostoriju sa prijatnom atmosferom osetićete miris onoga po šta ste došli, a dok čekate narudžbinu čak iako je ne vidite iz pečenjare, znate da reka Sava tiho teče paralelno sa putem Šabac – Obrenovac. Vaše je samo da saznate da li ga trenutno u ponudi ili morate da sačekate malo da izađe novo, vruće praseće pečenje. Jer kod njih je tolika potražnja da teško da možete dobiti hladno pečenje. I najčešće bez dugog čekanja, dok se budete malo osvežili, doneće vam na tacnama mirisno, hrskavo, lepo isečeno pečenje, posle čega su sve reči suvišne. Prasetina pored svog kvaliteta odlično je ispečena tako da će vam prosto topiti u ustima.  Za slučaj da ne pojedete sve ljubazno osoblje će vam spakovati za poneti.

Za ovo mesto smo saznali isključivo po instrukcijama građana Obrenovca koje smo zamolili da nas upute u neku dobru pečenjaru, pa se sa zadovoljstvom priključujemo preporukama i sa radošću iščekujemo novu posetu.