Konjički klub Bojčin

0

Odlazak u prirodu, uživanje u biljnom i životinjskom svetu uvek blagotvorno deluje na ljudski organizam. Ako imate želju da provedete lep dan negde gde je priroda Beograda bila izdašna, jedan od delova grada koji ima sve uslove za prijatan izlet je Surčin. Ovde protiče reka Sava, nalaze se raznobojni predeli, guste šume Beograda, poznata izletišta, postoji veliko bogatstvo kulturno-istorijskih spomenika, a izbor ugostiteljskih objekata veliki. U ovakovom okruženju, blizu Bojčinske šume se nalazi i jedan poznati konjički klub.

Za ljubitelje životinja, naročito konja preporučujemo u ovoj oblasti da posete konjički klub “Bojčin”. Nalazi se u mestu Progar, na samoj ivici Bojčinske šume, a najviše se uzgajaju lipicaneri. Ovde možete svratiti kao turisti, u svrhu rekreacije, ali ako vam nije daleko možete pohađati i školu jahanja. Prednost je udaljenost od centra grada i uživanje u prelepoj prirodi, jahanju preko polja, kroz šumu, pored reke Save u potpuno prirodnom ambijentu. Kada je u pitanju škola jahanja treba napomenuti da konjički klub Surčin ima u ponudi osnovni i standardni kurs, a više o delovima kurseva i cenama možete pogledati na sledećem linku.

Kako bi dodatno doprineli da se sport u Beogradu dalje razvija, pogotovu u mlađem uzrastu, u konjičkom klubu postoje i programi za decu kao što su jednodnevni i sedmodnevni kampovi gde će deca provoditi puno vremena u prirodi uz životinje, naučiti da se može živeti lepo bez računara i mobilnih telefona, ali i naučiti da treba da imaju određene obaveze. Tu su i letnje i zimske škole jahanja, konjičke igre i program upoznavanja sveta konja, tako da verujemo da će deci sve ovo biti jako zanimljivo.

Pored programa za decu, ovde su spremili i dodatne sadržaje poput terapijskog jahanja, vožnje fijakerima, terenskog jahanja, šetnji na konju ili viteške igre. Dodatno ovde firme mogu organizovati interesantne team buildinge, a mogu se organizovati i rođendani i slične proslave. Vidi se da su se u konjičkom klubu jako potrudili da ponude razne zanimljivostima posetiocima, pa posetu ovom zanimljivom konjičkom klubu toplo preporučujemo.

Više o konjičkom klubu, kampovima, ekskurzijama, proslavama, posetama možete pogledati na sajtu, a vesti i objave možete pratiti na Instagram i Facebook stranicama.