Koliba Jagnjilo

0

Planina Kosmaj i Mladenovac odnedavno imaju u svojoj ponudi lep i autentičan šumadijski turistički biser. Koliba Jagnjilo je jedno od novijih mesta koja predstavljaju pravo osveženje u turističkoj ponudi ovog kraja.  Od stare kolibe koja se nalazila na ovoj lokaciji u selu Jagnjilo preduzimljivi domaćini, otac i sin, napravili su divan turistički kompeks. U pitanju je seosko-turističko domaćinstvo koje ima sve sadržaje koje savremeni turista i ljubitelj prirode traži kako bi se odmorio, razonodio i uživao u prirodi i lokalim specijalitetima. Tako se svi koji traže odmor na selu, kupališta, restoran i smeštaj, uz mogućnost da ljubitelji ribolova uživaju u svom hobiju, nalaze na pravom mestu.

Centralno mesto ovog prelepog kompleksa zauzimaju bazeni oko kojih se nalaze ležaljke sa suncobranima. Ovde se pogotovu tokom žarkih letnjih dana, naročito tokom vikenda, uvek traži mesto više. Tu je i više natkrivenih mesta sa klupama, ali i starih stabala sa gustim krošnjama koje prave hlad, ispod kojih se uz hladno piće i ukusno pripremljene gurmanluke nalazi osveženje od žege. Fontana ukrašena cvećem oko koje je nekoliko klupica je dodatni ukras ovog lepog mesta na obroncima Kosmaja.

Specijaliteti restorana Koliba su riba i riblja čorba, gulaš od divljači i sač, kao i za gurmane nezaobilazna jela sa roštilja. Sam restoran je sposoban da usluži do 500 gostiju, pa se ovde često održavaju značajne porodične svečanosti. Obzirom na lepotu ostrvaca, koja se nalaze u blizini bazena i restorana, koja su napravili maštoviti domaćini na njima se često obavaljaju venčanja i fotografisanja. Podizanjem Kolibe restorani Beograda imaju atraktivnu ponudu po obodu grada gde se sada zabava u Beogradu nastavlja do kasno u noć.

Ovde možete i pecati sa obale malog jezerca ili drvenim mostićima preći do dva mala ostrvca koja se nalaze u senci drveća na kojima možete u uživati u ribolovu. Jezero je poribljeno šaranom i babuškom pa će ljubitelji ribolova moći da se nadaju i dobrom ulovu. Dodatna atrakcija  koju Koliba ima u ponudi je i vožnja čamcem po jezeru.

Obuka u pletenju i heklanju, branje lekovitog bilja, povrća, voća, pečenje rakije, obilasci kulturnih i turističkih atrakcija i drugih izletišta u okolini Beograda su stvari  koje turizam na selu podrazumeva, pa su se tako i naši domaćini potrudili da u  ponudi imaju ove i mnoge druge interesantne aktivnosti. Izletišta su oduvek bila privlačna za posetu, a ovako domišljate ideje su upravo najlepša moguća dopuna klasičnoj izletničkoj ponudi.

Do Jagnjila se dolazi kada se na putu od Mladenovca ka Topoli na oko 10-ak kilometara od Mladenovca isključite levo ka selu Jagnjilo. Možete doći  i autobusom Laste iz Mladenovca 4113. Za više informacija o Kolibi Jagnjilo, posetite zvaničan web sajt ili Facebook stranicu.