Hotel Svetionik

0

Obilazeći popularna izletišta oko Beograda, dosta nas poželi da svoj izlet produži u vikend odmor. Na sreću posetilaca koji svoje avanture traže u Obrenovcu i odaberu da prenoćište u Beogradu nađu ovde u ponudi je izvrstan hotel sa samoj obali reke Save koji je pravo osveženje za ugostiteljski turizam u Beogradu.

Hoteli kao što je Svetionik su pravi predstavnici kojima bi se ponosile i mnoge metropole. U pitanju je pravi ugostiteljski kompleks koji u svojoj ponudi ima komforne apartmane, restoran, lepu terasu sa pogledom na reku, banket salu i pristan za čamce, što da budemo iskreni, kad su hoteli u Beogradu, retko koji ima u ponudi.

Apartmani su luksuzno opremljeni i opremanju svakog od njih je posvećena posebna pažnja od savremenog nameštaja, LCD televizora, klima uređaja do moderno opremljenih kupatila do udobnih kreveta kako bi se posetiocima ponudio najkvalitetniji smeštaj u Beogradu. Buđenje u mirisu čiste postelje i svežini koju pruža reka će činiti da budete potpuno okrepljeni.

Restoran ima prepoznatljiv ambijent koji predstavlja kombinaciju savremenog dizajna u koji su vešto uklopljeni rustični detalji. Sve je od prirodnih materijala kao što su kamen, opeka, drvo i kovano gvožđe.Po toplom vremenu možete sesti u letnju baštu pored reke i uživati u fantastičnom pogledu, a ukoliko dočekate večernje časove imaćete i divan pogled na termoelektranu “Nikola Tesla” koja ukrašena noćnim svetlima asocira na usidreni prekookeanski brod, što sve doprinosi vaš mini odmor u Beogradu bude savršen. Treba pomenuti i predusretljivo osoblje i okretne konobare koji će učiniti sve da maksimalno izađu u susret svakoj vašoj želji. Restoran je poznat po nacionalnoj kuhinji koju spremaju umešni kuvari. Svega je u izobilju od predjela sa pršutom, kulenom, kajmakom, duvan čvarcima i slaninom, preko glavnog jela koje mogu biti jela sa roštilja, bifteci, vešalice, teletina ili jagnjetina ispod sača, paste, špageti do specijaliteta kuće. Svi sa zadovoljstvom ističu da je restoran na reci i da kuvari spremaju vrhunska jela od ribe, kao što su som, smuđ, pastrmka, kečiga, šaran, losos i mnoge druge riblje specijalitete. Karta pica je bogata i obuhvata brojna vrhunska vina, rakije i ostala pića. Taman kad pomislite da bolje ne može, na red dolaze tamburaši koji će vas zabaviti veselom muzikom kako biste zaboravili na sve ostalo i prepustili se trenutnom savršenstvu.

Tu je i banket sala sa oko 400 mesta, tako da je ovde moguće organizovanje proslava, ali i koferencija, predavanja i seminara.  Posebno se ističe i marina za glisere, čamce i manje turističke brodove, tako da je nautički turizam u Beogradu, koji je u sve većem usponu ovde dočekan raširenih ruku. Za sve ostale, koji nemaju svoj čamac, a koji rezervišu boravak u apartmanima hotela Svetionik mogu se organizovati rečne ture i vožnju rekom Savom uz iskusne lokalne alase. Zaključak je da je Hotel Svetionik postavio nove standarde za ugostiteljski turizam u Beogradu, tako da ga možemo srdačno preporučiti svima bez obzira da li dolazite u restoran ili planirate ovde duži boravak, a više informacija možete videti na sajtu hotela.