Etnoradionica

0

Kada budete želeli da vam se otkriju tajne različitih zanatskih veština, majstorstva, umetnosti, lepih ručnih radova, odgajanja rasnih konja, koza, ovaca, napravite jednodnevni izlet i posetite etno radionicu u selu Skela. Nalazi se nadomak Beograda na teritoriji opštine Obrenovac, a smeštena u savršenom ambijentu, gde je reka Sava okružena nepreglednim poljanama. Posetiocima se nudi mnoštvo različitih predmeta, ručno izrađenih, a za čiju izradu je ispiracija naša prošlost. Od samog ulaska u dvorište naići ćete na ovu divnu sliku koja pomaže da etno turizam u Beogradu doživi još veći razvoj.

Kada se pomenu beogradske izložbe uglavnom se pomisli na slike, fotografije, ali ovde ćete videti izložbu velikog broja predmeta koji su se nekada koristili ili se i dan danas koriste na ovim prostorima. U ovoj radionici možete naći modele izrađene od raznih prirodnih materijala kao što su vuna, lan i pamuk, a koji su pleteni, tkani ili heklani. Ovde su starinske veštine upotrebljene za stvaranje veoma modernih nošljivih modela. Uživajte u razgledanju, kupovini i gostoljubivosti domaćina.

Ako vam je ipak daleko da odete na mesto stvaranja ovih divnih predmeta ručno rađenih deo toga možete naći i na štandu u Kalemegdanskom parku koji radi tokom čitave godine do 18 časova.

Etno radionica sa  spomenikom streljanim taocima koji se nalaze u mestu Skela bi trebalo da posluže kao jezgro oko koga bi trebalo praviti široku lepezu ponude kako bi ovde turizam na selu dobio na snazi. Ovim bi se doprinelo da ukupna ponuda Beograda bude šarenolika i privukla veći broj posetilaca koji bi svakako doprineo razvoju čitavog kraja u jednom novom pravcu.